• DOLAR 32.482
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2440.958
  • ...
Mavi Marmara şehidi Bilgen mezarı başında anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İlim Yayma Cemiyeti Siirt Şubesi ile İnsani Yardım Derneği (İHH) üyeleri, Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırı sonucu siyonist katillerin şehit ettiği 10 kişiden biri olan İbrahim Bilgen'i mezarı başında andı.

Şehadetinin 8'inci yıl dönümünde Şeyh Musa Mezarlığı'nda kabri başında anılan Bilgen için dostları ve sevenleri hazır bulundu.

Programa İlim Yayma Cemiyeti Siirt Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Şakir Özmazı, İnsani Yardım Derneği (İHH) Başkanı Metin Yardım, HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Recep Işıktaş ve Gençlik Kolları Başkanı Yakup Toprak da katıldı.

Anma programında Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

"Filistin ve İslam coğrafyasındaki zulümlerin ortadan kalkması için dua ettik"

Şehid İbrahim Bilgen'in oğlu Yusuf Bilgen, başta Filistin işgali olmak üzere tüm İslam coğrafyasındaki zulümlerin ortadan kalkması için dua ettiklerini belirterek, "İnşallah yaptığımız dualar Filistin'in kurtuluşuna vesile olur." dedi.

Bilgen "İnşallah babamın şehadeti kabul olmuştur, yaptığımız bu dualar inşallah Allah katında makbul olmuştur ve Filistin'in kurtuluşuna vesile olur. Allah bu anma programına katılan herkesten razı olsun." şeklinde konuştu.

"Dava şuuru ile yetişmemize vesile olan bir abimizdi"

İlim Yayma Cemiyeti Siirt Şubesi Başkan Yardımcısı Mehmet Şakir Özmazı, İbrahim Bilgen'i yakinen tanıdığını ve dava şuuru ile yetişmesinde çok büyük emekleri olduğunu belirterek şunları söyledi, "Gazze'ye insani yardım götürürken Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırı sonucu siyonist katillerin şehit ettiği 10 kişiden biri olan İbrahim Bilgen abimizi yakinen tanıyoruz, yıllarca abiliğimizi yaptı. Dava şuuru ile yetişmemize vesile olan bir abimizdi. Filistin'e özgürlük mücadelesi için giden bütün şehitlerimize Allahtan rahmet diliyoruz. İbrahim Bilgen abimizin mezarı başında fatihalar okuyup dualar ettik." dedi

"Biz şehitlerimizi bir kayıp olarak görmüyoruz"

Allah yolunda akıtılan kanın boşa gitmediğine vurgu yapan Özmazı, "Şunun bilinmesini isteriz ki Kudüs, sadece Filistinlilerin değil, bütün Müslümanlarındır, bizim başkentimizdir ve olmaya devam edecektir. Biz şehitlerimizi bir kayıp olarak görmüyoruz, çünkü Allah, Kur'an-ı Kerim'de şehitlerin ölü olmadığını beyan ediyor. Siyonist katiller bizleri ne kadar öldürdüklerini zannetse de biz bir ölür bin diriliriz mantığı ile hareket edeceğiz ve inşallah Filistin özgürlüğüne adım adım yürüyerek Filistin'i özgürleştireceğiz inşallah. Allah yolunda akıtılan bu kan boşuna gitmemiştir inşallah. Gazze'ye uygulanan abluka eninde sonunda kalkacaktır." ifadelerini kullandı. (Murat Orhan-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir