• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Mavi Marmara İslam dünyasına umut olmuştur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mavi Marmara katliamının 8'inci yıldönümü münasebetiyle İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Gaziantep Şubesi tarafından basın açıklaması düzenlendi.

Katliamın 8'inci yıldönümü münasebetiyle dernek binasında düzenlenen toplantıda basın açıklamasını İHH Gaziantep Şube Başkanı Engin Erbatan okudu. Erbatan, Türkiye başta olmak üzere bütün İslam ülkelerinin siyonist terör şebekesi ile olan tüm anlaşmalarını iptal etmesini ve ilişkilerini kesmesini istedi.

Mavi Marmara katliamının üzerinden 8 yıl geçtiğini hatırlatan Erbatan, "70 yıldır hakları, toprakları, vatanları, canları, malları gasp edilen Filistinliler, israil zulmü altında çok zor şartlarda yaşamlarını devam ettirmeye çalışıyor. Yapılan anlaşmalara rağmen Filistin'e, Gazze'ye uygulanan abluka ve ambargo her geçen gün ağırlaşmaktadır." dedi.

Müslümanların, siyonist terör şebekesine karşı verdikleri bu mücadelenin Kudüs özgür oluncaya kadar devam edeceğini belirten Erbatan, şunları söyledi:

"Filistin, mücadelesi sürecinde her geçen gün siyonist israil saldırılarıyla karşı karşıya kalıyor. Bölgede havadan ve karadan uygulanan ambargo bugünlerde artık denizden de dikenli tellerle uygulanmaya başlandı. Tüm dünya israil katliamlarına gözünü yummuş durumda. Uluslararası hukuku çiğneyerek insanlık onurunu ayaklar altına alan israile karşı verilen mücadelemiz Kudüs özgür oluncaya kadar devam edecektir."

Filistinli Müslümanların bir aydan bu yana siyonist terör şebekesine karşı verdiği mücadeleye değinen Erbatan, "Tüm ağır bedellere rağmen Filistinliler, davalarından asla vazgeçmiyorlar ve işgalci israil ise ateş açıp masum insanları, çocukları, yaşanan olayları dünyaya aktarmak isteyen basın mensuplarını herkesin gözü önünde şehit ediyor. Olayların başlangıcından bugüne kadar siyonist israil askerlerinin kurşunlarıyla ve müdahalesiyle son bir ayda 100'ü aşkın kişi şehit edildi ve 10 binin üzerinde kişi de yaralandı." ifadelerini kullandı.

Kudüs'ün Müslümanların olduğunu ve sahipsiz olmadığını belirten Erbatan, "İlk kıblemizin bulunduğu Kudüs ve Filistin, 1948 yılından beri hukuksuz olarak kurulan Siyonist israil işgali altındadır. Siyonist İsrail devleti ve ABD, Kudüs'ü hukuksuz bir şekilde tüm uluslararası anlaşmalara aykırı olarak başkent yapmak istemektedir. Kim hangi kararı alırsa alsın Kudüs İslam'ındır ve Kudüs bizimdir, Kudüs sahipsiz değildir. Kudüs, Mekke ve Medine'den sonra, bütün Müslümanların kutsal bildiği Mescid-i Aksa'ya ev sahipliği yapmaktadır. Şimdi ilk kıblemize, Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) Miraç'a yükseldiği o mübarek beldeye sahip çıkma zamanıdır. Bizler buradan Kudüs'ü asla yalnız bırakmayacağımızı bütün herkese haykırıyoruz." şeklinde konuştu.

Erbatan, "Bugün burada ve tüm Türkiye'de Kudüs dostlarıyla birlikte ABD'nin ve israilin bu hukuksuz kararına, uygulamalarına karşı çıkıyoruz. Tüm Filistin ve Kudüs sevdalıları olarak bu davayı savunmaya devam edeceğiz. Türkiye'yi, uluslararası mekanizmaları ve herkesi harekete geçmeye ve israilin attığı hukuksuz adımları ve işgali durdurmaya çağırıyoruz. Son olarak herkese sesleniyoruz. Tüm dünyadaki Müslümanlar tepkisini açıkça göstermelidir. İslam ülkeleri Türkiye israil ile olan bütün anlaşmalarını iptal etmeli ve bütün ilişkilerini kesmelidir. israil, hukuksuz işgal hareketi ve katlettiği insanlar için uluslararası ceza mahkemelerinde yargılanmalı ve cezalandırılmalıdır." diye konuştu.

Bundan 8 yıl önce yola çıkan Mavi Marmara'nın, İslam dünyasına ve ezilen tüm halklara umut olduğunu vurgulayan Erbatan, "İnsanlığın ortak vicdanı haline gelmiş olan bu umudu canlı tutmak hepimizin görevidir. Bu vesile ile Kudüs ve Filistin özgür oluncaya kadar bizler mücadelemizi tüm gücümüzle sürdüreceğiz." diye belirtti.

Mavi Marmara Gazisi Yusuf Çoban'da saldırı esnasında yaşadıklarını anlattı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 













Bu haberler de ilginizi çekebilir