• DOLAR 32.589
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2458.572
  • ...
Mardinliler iftarını meydanda açıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayının birlik, beraberlik, dayanışma ve huzur ikliminin toplumun her kesimine yansıdığı günlerde, birlikte iftar açma geleneği sokaklardan meydanlara taştı.

Mardinliler her gün 15 Temmuz Meydanı'nda verilen iftarda bir araya geliyor.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar programları, ilahi ve ezgiler ile devam ediyor.

Her gün farklı bir konu hakkında yapılan sohbetin ardından okunan ezan ile oruçlar açılıyor ve dualar ediliyor.

İftar programlarına katılan Vali Mustafa Yaman, Ramazan ayının manevi atmosferini birlikte solumaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Yaman, "Vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Onlarla birlikte olmak, Ramazan ayının manevi atmosferini paylaşmak bize ayrı bir huzur veriyor. Güven ve huzur içerisinde binlerce vatandaşımızla her gün iftar açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Özellikle şu son bir yıldır şehrimize güven ve huzur hâkim. Bu huzur ikliminden dolayı hemşerilerimizin de morali yüksek. Ramazan ayının şehrimizde en güzel şekilde geçmesi için de bütün çalışmalarımızı tamamlamıştık. Şuan bu çalışmalarımızın meyvesini alıyoruz." dedi.

İftarını meydanda açan vatandaşlardan Faruk Çiçek, "Ramazan ayı barış, huzur, ibadet, kardeşlik ve Kuran-Kerim'in nazil olduğu bir aydır. Bizde bu ayda çokça Kur'an okuyup, kardeşliğimizin pekişmesi adına birlikte meydanda hep birlikte iftarımızı açıyoruz. Rabbim tuttuğumuz oruçları, yaptığımız ibadetleri kabul etsin." diye konuştu. (M. Salih Keskin - İLKHA)

 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir