• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
16 üniversiteye rektör atanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklamada, 16 üniversiteye rektör ataması yapılacağı belirtildi.

YÖK'ün açıklamasına göre; Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Gaziantep Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Malatya Turgut Özal Üniversitesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Samsun Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Tarsus Üniversitesi ve Trabzon Üniversitesine rektör ataması yapılacak.

İlgilenenler, 6 Haziran 2018 Çarşamba günü mesai saati bitimine kadar YÖK Başkanlığına başvuruda bulunabilecekler.

Rektör ataması için aday adayı başvurusunda bulunacaklarda; "profesör" olarak en az 3 yıl görev yapmış olmak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümlerine göre devlet memuru olarak istihdam edilebilmek için engel bir hali bulunmamak, rektör olarak atama işleminin ikmal edildiği tarih itibarıyla 67 yaşını tamamlamamış olmak şartları aranacak.

Rektörlük için aday adayı başvurusunda bulunmak isteyen öğretim üyelerinin belirtilen şartları taşımaları halinde, herhangi bir devlet veya vakıf üniversitesinde kadrolu veya sözleşmeli olarak görev yapmaları şart değil.

Adaylar sadece bir üniversitenin rektörlüğü için başvurabilecekler.

Başvurular bizzat veya posta ile YÖK Başkanlığına yapılabileceği gibi, rektoraday@yok.gov.tr adresine elektronik posta yoluyla da yapılabilecek. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir