• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Yemen`e küçük çaplı insani yardım yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünya Bankası ve Birleşmiş Milletler, dünyanın en kötü insani felaketinin yaşandığı Yemen'deki açlık felaketinden etkilenenlere mali yardım yollayacak.

Bu kapsamda BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) 1,5 milyon dolarlık yardımda bulundu.

Bu yardım, 200 milyon dolarlık yardım paketinin ilk kısmı. Yemen'de dört yıldır devam eden savaşta 10 binden fazla kişi hayatını kaybetti, milyonlarca kişi de evlerini terk etmek zorunda kaldı.

BM verilerine göre 22 milyon kişinin yardıma muhtaç yaşadığı Yemen, dünyanın en kötü insani felaketinin yaşandığı ülke.

UNICEF yetkilileri, aile başına 30 dolarlık yardımın yaklaşık 9 milyon kişiye ulaştırıldığını, bu şekilde ailelerin gıda ve ilaç alabildiklerini söylüyor. Ağustos ayına kadar bir kez daha ödeme yapılacak. Daha önce de 30 dolarlık yardım dağıtılmıştı.

Yemen'e bir milyon dolarlık nakdi bağış

Öte yandan Türkiye Kızılayı ve Katar Hayır Kurumu arasında imzalanan protokol kapsamında, Yemen'de devam eden insani yardım faaliyetleri için 1 milyon dolarlık nakdi bağış gerçekleştirilecek.

Kızılay'ın İstanbul Başkanlık Ofisinde düzenlenen törende, Türkiye Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık ile Katar Hayır Kurumu CEO'su Faysal Raşid Al Fehayda iş birliği protokolüne imza attı.

Protokol kapsamında Yemen'de sağlık ve gıda yardımı sektörlerinde iki proje hayata geçirilecek. Yemen'in Aden şehrinde bulunan Al-Sadaka Eğitim Hastanesinin Gastroenteroloji bölümünün son teknoloji cihazlar ile renovasyonu ve toplam 50 bin ihtiyaç sahibine ulaşması hedeflenen 10 bin gıda kolisinin dağıtımı yapılacak. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir