• DOLAR 32.461
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2441.003
  • ...
Gaziantepliler ile Gazzeliler birlikte iftar yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te Şehreküstü Konakları'ndan canlı olarak Gazze'de bir stadyumda kurulan iftar sofrasına bağlanılarak aynı anda iftar sevinci yaşandı. Şahinbey Belediyesi tarafından Gazze'deki bir stadyumda gerçekleşen iftar yemeğinde Şehreküstü konakları ile canlı yayın yapıldı.

Şehreküstü Konakları'nda Ramazan ayı boyunca kurulan ve 4 bin kişinin iftarını açtığı sofralarda aynı anda Gazze'de bir stadyumda da bin kişilik iftar sofrası kuruldu. Şehreküstü Konaklarında kurulan dev ekranlar ile ezana dakikalar kala iki şehir birbirine canlı olarak bağlandı.

Gazze ile gerçekleştirilen bağlantı Gaziantep'in bütün televizyon kanallarında iftar özel yayını olarak canlı yayınlandı. Yayın esnasında heyecanlı ve duygusal anlarda yaşandı.

Şahinbey Belediyesi Yedi Başak İnsani Yardım Derneği aracılığıyla farklı günlerde toplamda 4 bin kişilik bir iftar yemeği verdi. Gazze'deki bazı hastane, yetimhane, cami ve stadyum gibi yerlerde açılan iftar sofralarında binlerce Gazzeli, dualarını ve şükranlarını Gazianteplilere yolladılar.

"Gazze Antep kardeş şehirdir"

Gazze'ye canlı olarak bağlanan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gazze'de iftarlarını açanlara seslendiği konuşmasında, Gaziantep halkı olarak onların yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.

Tahmazoğlu, "Filistinli kardeşlerimiz şunu unutmasın ki kalbimiz, gönlümüz, duamız sizlerle beraber. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türkiye'deki tüm kardeşlerimiz sizlerin duacısı ve destekçisidir. Allah-u Teala sizlerin yar ve yardımcısı olsun. Her zaman onların yanındayız ve destekçisiyiz. Kudüs asla yalnız değildir. Bu yıl gerçekleştirdiğim Kudüs ziyaretimde de Filistin halkının orada ki durumuna ve mücadelesine bizzat şahitlik ettim."dedi.

Yedi Başak Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bulut ise, Gaziantep ve Gazze arasındaki kardeşliğe vurgu yaparak, Filistin'in bütün Müslümanların ortak davası olduğunu söyledi.

Öte yandan, Şahinbey Belediyesi tarafından Gazze'deki ihtiyaç sahibi 500 aileye gıda paket yardımı yapıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir