Mesleki ve teknik lisesinde TÜBİTAK bilim fuarı
Batman Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi`nde TÜBİTAK bilim fuarları kapsamında bilim şenliği düzenlendi.
Batman Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde toplam 20 projenin sergilendiği ve okul alanlarının tanıtıldığı TÜBİTAK bilim fuarında öğrenciler yıl içinde yapmış oldukları çalışmaları sergileme imkânı buldular.
Batman Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Naci Şemdinoğlu, Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Çiçek, Batman Kültür ve Turizm Müdürü Veysel Özdaş, Milli Eğitim ARGE Temsilcileri, Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü, okul müdürleri, veliler ve meraklı vatandaşların katıldığı TÜBİTAK bilim fuarları şenliğin açılışı yapıldı.
Açılış konuşmasını yapan Batman Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Naci Şemdinoğlu Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni önemsediklerini ifade ederek, "Okulumuzun yaptığı çalışmaları takdirle karşılıyoruz. Bu okuldan yetişecek öğrencilerin bundan sonra akademik başarısının yüksek olacağını ümit ediyorum. TÜBİTAK bilim fuarları çerçevesinde öğrencilerimizin çalışmalarının sergileneceği bugünde hepimiz onların çalışmalarını takdirle karşılamak amacı ile buradayız." dedi.
TÜBİTAK Bilim Fuarının Proje Koordinatörü Mehmet Beyazgül, Fuara 10 öğretmen, 45 öğrenci ile 20 adet proje çalışması yaptıklarını belirterek, "Projelerimizi ve bunun yanında alanlarımızı ve dallarımızı tanıtmak için stant açtık. Alanlardaki öğrencilerimiz yıl içinde ürettikleri projeleri eserleri bu fırsatla sergileme imkânı buldular. Sergilenenlerin başında otonom acil çağrı sistemi, hastane otomasyonu, akıllı ekolojik çiftlik, yeni nesil yangın söndürme cihazı, uzaktan kumandalı süpürge, suda hayat ve seyahat, doğalgaz kaçaklarını haber veren sistem ve benzeri konularda öğrencilerimiz projelerini sergileme fırsatı buldu." diye konuştu.
Batman Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Keskin, "Bir milletin geleceği gençlerdir, okumuş ve yetiştirilmiş bir toplumdur. Sizlerin bu alanda yaptığı faaliyetler, ortaya koyduğu deneyler, temalar ve küçük küçük de olsa ileriye dönük umut kıvılcımları yaratan bu faaliyetler bizim için çok önemli. Çünkü hiçbir millet ilim olmadan akıl olmadan muasır medeniyet seviyesine yükselemiyor." dedi. (Mehmet Sait Çelik - İLKHA)