• DOLAR 32.452
  • EURO 34.753
  • ALTIN 2436.25
  • ...
Van İl Müftülüğü Kutlu Doğum Programını Açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van İl Müftülüğünde basın mensuplarıyla kahvaltılı bir toplantı gerçekleştiren Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Van merkez ve Van'ın ilçelerinde 14 - 20 Nisan tarihleri arasında Van İl Müftülüğünün gerçekleştireceği 534 farklı etkinlikle ilgili bilgiler verirken, her geçen sene Kutlu Doğum Programlarına artarak gösterilen ilgiden memnun olduğunu dile getirdi.

 

"Hazreti Muhammed Herkesin Peygamberidir"
Konuşmasında Peygamber'in(s.a.v.) mübarek hayatından kesitlere de yer veren Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, "Hazreti Muhammed(s.a.v.) her kesin ve her kesimin Peygamberidir. Bizim ortak paydamızdır. Herkes kendi havsalasının alabileceği şekilde onu anar. Kimisi O'na salat ve selam getirerek, kimisi O'nu tefekkür ederek, kimisi naatlarla, kimisi şiirlerle, kimisi kasidelerle O'nu anmaya ve anlamaya çalışmaktadır." Dedi.
Geçmişten beri Peygamber'in(s.a.v.) daima anıldığını ve hatırda tutulduğunu da dile getiren Arvas, geçtiğimiz sene Diyanet İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim arasında gerçekleştirilen bir protokolle Kutlu Doğum etkinliklerinin okullarda da gerçekleştirilmesinin kararlaştırıldığını hatırlattı.

 

"534 Farklı Etkinlik Gerçekleştireceğiz"
Arvas, " Bu kapsamda olmak üzere Milli Eğitim bünyesinde görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerini davet ederek onlarla bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantıda kendilerine düşen görevin önemini anlattık. Müftülük olarak elimizden gelen her türlü desteği kendilerine sunacağımızı söyledik."dedi.
Anlamlı olması açısından ilk Kutlu Doğum programına konteynır kentlerden başlayacaklarını söyleyen Arvas, geçen sene 270 adet program gerçekleştirdiklerini, bu yıl ise 534 farklı program yapacaklarını dile getirdi.
"Bu Sene Konu Kardeşlik Hukuku"
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın her sene farklı bir konu tespit ettiğini aktaran Arvas, " Geçen sene merhamet ve şefkat konusunu belirlenmişti. Bu sene ise "Hazreti Peygamber (s.a.v.) ve Kardeşlik Hukuku" konusu işlenecek." Diyerek, kardeşlik hukuku ile ilgili farklı misallere de değindi.
Hazreti Peygamber ve Kardeşlik Hukuku adlı kitabın Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlandığını ve çeşitli etkinlikler boyunca katılımcılara da dağıtılacağını söyleyen Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, "Kutlu Doğum Programına hazırlık babından hazırlamış olduğumuz 6 bin hadis kartelâsından 3 bin adedini şu ana kadar dağıttık. Özellikle Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretmenlerine dağıttık." dedi.

 

Arvas, farklı yayın evlerinin de bu konuda kendilerine çeşitli kitaplar ilettiğini, iletilen bu kitapları inceledikten sonra uygun gördüklerini de halka dağıttıklarını söyledi.
Personelinin hepsinden kendi durumuna uygun bir şekilde Kutlu Doğum etkinliği gerçekleştirmesini istediğini söyleyen Arvas, görev yaptığı ortamın böyle bir etkinliği gerçekleştirmek için müsait olmadığını söyleyen bir görevlisine , "O zaman her namazdan sonra oturduğun yerde yüz adet salâvat getir. Senin etkinliğin de bu şekilde olur." Dediğini aktardı.

 

"Peygamber Âşıkları Her Zaman Var ve Olacak"
Tarih boyunca her yerde Peygamber Aşıklarının bulunduğunu aktaran Arvas, bundan sonra da her yerde ve zamanda Peygamber Aşıklarının olacağını sözlerine ekledi.

Sorulan bir soru üzerine Mele projesi kapsamında şu ana kadar kendilerine 151 başvurunun yapıldığını söyleyen Arvas, "Bu başvurular için yarın son gün. 57 kişi alacağız. Van olarak alacağımız bu kişiler arasında bayan Kur'an Kursu hocaları da olacak." dedi. 4+4+4 kapsamında verilecek Kur'an ve Hadis derleri için kendilerine talep gelmesi durumunda ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Arvas, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılacak televizyon kanalı ile ilgili çalışmaların devam ettiğini ve kendilerinin de dört gözle beklediklerini aktardı. (Fikret Özkan,Mahmut Aytekin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir