• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
ABD Ay`a gitmek için hazırlanıyormuş?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

TEKNOLOJİ SERVİSİ 

İşin açıkçası ABD`nin Ay`a gittiğine bir türlü inanmamışımdır. Komplocu diyebilirsiniz. Veya “peki delillerin nedir?”de diyebilirsiniz. Fakat bir hakikat varsa, onu örtmenin kötü bir şey olduğunun şuurundayız şükür. Ayrıca bu konuda kısa bir internet taraması yapmanızı da tavsiye ederim.Ay`a insanın henüz ayak basmadığı iddiamı bir kenara koyarsak BBC`nin haberine göre;

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), ABD'nin "Ay yüzeyinde varlığını sürdürülebilir" kılmak amacıyla 2019 yılından itibaren bir dizi robotik uzay misyonu gerçekleştirecek. Bir sonraki aşamada Ay'a insanlı uzay aracı gönderilecek.

TRUMP NASA'YA AY'A İNSAN GÖNDERİLMESİ İÇİN TALİMAT VERMİŞTİ

Geçen yıl ABD Başkanı Donald Trump NASA'ya Ay'a insan gönderilmesi için talimat vermişti. Hafta içinde NASA'nın yaptığı açıklamaya göre, astronotlar için Ay'ın yüzeyinde ABD'nin gelecek uzay keşifleri için gereken bilim ve teknoloji araçlarını kurmak temel amaç. Washington'da bulunan NASA'nın Bilim Görevleri Müdürlüğü'nün yöneticisi Dennis Andrucyk, yol haritalarını şöyle özetledi: "Gelecekte Ay'a Ticari Taşıma Hizmetleri'nin (CLPS) görevleri için uzay araçlarının inebileceği alanlarla ilgili de bilimsel veriler sağlanacak. Böylece NASA da Ay ortamını daha iyi tanıyacak." ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, geçen yıl yaptığı açıklamada Ay'da sadece ayak izleri ve bayrak bırakmanın yeterli olmadığını söylemiş, "Astronotları yeniden Ay'a göndereceğiz" demişti. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir