• DOLAR 32.488
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2441.481
  • ...
PEGİDA domuzluğuna geçit verilmedi.
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa`nın yeni Nazileri olarak da adlandırılan kafatasçı, yabancı ve İslam düşmanı PEGİDA örgütünün provokasyon girişimine Utrecht Belediyesi izin vermedi. Belediye, NAZİ örgütünün Ramazan ayında düzenlemek istediği provokasyonu "sorumsuzluk" olarak değerlendirdi.

Yapılacak sözde etkinliğin kamu düzenini tehdit edeceğini ifade eden Belediye Başkanı Jan Van Zanen'in sözcüsü, "Gösteriye izin verilmesi anayasal bir hak. Ancak ortada kamu düzenini tehdit eden bir durum varsa, buna yönelik kısıtlamalar getirilebilir" dedi.

NAZİlerin camiden uzak bir yerde bir araya gelebileceğini ifade eden sözcü fakat ateş yakmalarına ve barbekü kullanımına izin verilmeyeceğini ifade etti. Nazilerin domuzluk yapma ve domuz yeme niyetlerini boğazında bırakan bu karara itiraz hakkı bulunduğunu belirten sözcü etkinlikte sert malzemelerden yapılan tabak, bardak ve çatal, bıçak gibi malzemelerin kullanılmasına da izin verilmeyecek.

Demokrasi ve hoşgörü açıklamalarının en çok yapıldığı 2 ülke olan Hollanda ve Belçika`da özellikle Nazi zihniyetli İslam düşmanı örgütler ramazan ayında iftar saatine denk gelecek şekilde domuz çevirme etkinlikleri yapıyor.

Belçika'daki aşırı sağcı Flaman Çıkarı Partisi de (VB), 19 Mayıs günü benzer bir provokasyon düzenledi. Partinin lideri Filip Dewinter, Flaman Ulusal Gençlik Federasyonu üyeleri ile birlikte Deurne kentinde domuz çevirip, barbekü yaptı. Dewinter, bu etkinlikte çekilen fotoğrafları, #Ramazan etiketiyle twitter üzerinden paylaştı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir