• DOLAR 32.489
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2441.591
  • ...
`Şemsiye` Kullanıyor Musunuz?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Havaların ısınması için adeta dua ederler. Havaların ısınması ve güneşin doğuşu köylüler için bağ- bahçede iş başı demektir. İşler güneşin doğuşuyla başlar güneşin batışıyla biter. Hele hele küçükler ve gençler için güneş ve tatlı sıcaklığı ayrı bir anlam ifade eder.

 

Benim için de aynı şeyleri ifade ederdi. Ta ki üniversiteye gidene kadar. Güneşin doğmasıyla havaların ısındığı şu günlerde güneşin doğuşu benim için eski anlamını yitirdi.

Köylüler nasıl ki güneşin doğması için dua ediyorlardı; ben de şimdi güneşin doğmaması için dua ediyorum. Çünkü üniversitede güneşin doğuşu açık saçık giyinmenin, kızlı erkekli etkinliklerin, gezilerin, partilerin... çoğalması anlamına geliyor. Yani havaların ısınmasıyla orantılı bir şekilde fuhşiyat da artıyor.

 

Böyle bir ortamda Üstad Bediüzzaman`ın şemsiyesiyle gezdiği gibi biz de manevi anlamda şemsiyeyle gezmek zorundayız. Böyle yapmazsak en büyük zararı kendimize ve İslami kimliğimize yapmış oluruz.

Üniversiteye hazırlanan kardeşlerimiz! Üniversitedeki rüzgara kapılmamanız ve bu ortamdan kendinizi muhafaza etmek için manevi şemsiyenizi buralara gelmeden önce alın. Çünkü her türlü haramın rahatlıkla işlendiği bu ortamlarda manevi şemsiye inşası çok zordur. Üniversiteye gelmeden önceki günlerinizi manevi şemsiye inşası için harcayın.

Cihad Çetinkaya / Adıyaman - Yaş: 18

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir