• DOLAR 32.421
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2441.32
  • ...
Gaziantep`te metro hattı çalışmaları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şehrin çeşitli noktalarında yapılan sondaj kazılarıyla başlayan metro hattı çalışmalarıyla Gaziantep'in ulaşımının rahatlatılması amaçlanıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in vaatleri arasında bulunan metro yapımı için ilk çalışma başladı.

15 Temmuz Meydanı ve Çınarlı Parkı içinde yapılan sondaj çalışmaları kademeli olarak şehrin pek çok noktasında yapıldıktan sonra çıkarılacak zemin etüt sonuçlarının ardından kazı ve temel atma aşaması yapılacağı belirtildi.

Metro çalışmaları hakkında gazetecilere açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 2 ay sonra metro hattının temelini atacaklarını söyledi.

Göreve gelirken ulaşım, imar ve acil mastır planı yaptıklarını belirten Şahin, "Biz ulaşım için kentin acil bölgelerini tespit ettik. Kent orta vadede çok hızlı büyüdü. Bu büyümenin ileriki tarihlerde bir sorun oluşturmaması için ulaşımda 'acil eylem planı' yapmak için harekete geçtik." dedi.

Şahin, "Ulaşım mastır planını yapınca metrekareye düşen insan sayısında şu an Konya'nın 3 katı olduğumuzu gördük. Çok yoğun bir insan trafiğimiz var. Bu da ulaşımda bize daha köklü, daha radikal çözümler üretmemiz gerektiriyor. Ulaşım mastır planı yaptık ve Ulaştırma Bakanlığından da onayını aldık. Bu çok önemli bir konu ve paranız dahi olsa bir işte onay alamazsanız yapamazsınız. Biz teknik verilerini oluşturup hemen izin aldık ve iki hatta çalışmalara başladık." ifadelerini kullandı.

Bu yılsonunda tamamlamayı planladıkları Gaziray projesini de ulaşım ağına katacaklarını ifade eden Şahin, şunları söyledi:

"Şu anda kentimizde çalışan hafif raylı sistem var. Bu sistem günde yaklaşık 60 bin insanın taşınmasını sağlıyor. Metro ile de biz günde 100 bin yolcu taşımayı planlıyoruz. Şahinbey ile Şehitkamil ilçelerimizi birbirine bağlayacak olan bu metro hattı ile ulaşımı daha kolay kılmayı hedefliyoruz. Bugün burada bu yapılan sondaj çalışmaları bunun bir sonucudur. İki ay sonra da uygulama projemiz bitiyor ve hemen arkasındaN temelini atıyoruz."

Metronun çok büyük bir yatırım olduğunu anımsatan Şahin, çalışmalar bittiği zaman İstanbul, Ankara gibi metropol şehirler gibi 2,5 milyon nüfusluk Gaziantep'in de metroya kavuşmuş olacağını belirtti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir