• DOLAR 34.542
  • EURO 36.66
  • ALTIN 2922.425
  • ...
"İl tarım müdürlüğü personelleri bizi bilinçli olarak mağdur ediyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde Aydın Nifak Tohum Eleme Tesisi'ni kuran Mahfuz Ceylan, burası için bir milyon 400 bin TL harcadığını ancak hak edişini bir türlü alamadığını söyledi.

Görmek köyünün Reşik mezrasındaki "0 ada 63 numaralı" parselde bulunan tesisin sahibi Ceylan, Diyarbakır İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde çalışan bazı personellerin kendisinden para istediğini ve bu nedenle hak edişini alamadığını ileri sürdü.

Ceylan, "11'inci etap kırsal kalkınma projesi için dilekçeyle başvuruda bulunduk. Daha sonra İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne proje verdik. Projemiz onaylandı. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde çalışan ve söz konusu projeye bakan F.S. ve İ. adlı şahıslardır. Bunlar bir şekilde yatırımcıları sıkıştırıyor, onlardan para koparmaya çalışıyorlar. Bana da aynısını yaptılar. Ben bir ay boyunca gidip geldim. Benim projem onaylanmasına rağmen sözleşmeyi yapmadılar. 'Şu eksiğin, bu eksiğin var.' diyerek, havadan sudan bahanelerle sıkıştırdılar." dedi.

"Benden 50 bin TL istedi"

Müdürlükte çalışan bir personelle muhatap olduğunu ve kendisinden para istendiğini iddia eden Ceylan, şunları söyledi:

"İ. gelerek, 'Bütün yatırımcılardan 50 bin TL alıyoruz. Sen de bunu verirsen işini yapacağız.' dedi. Ben de 'Ben cezaevinden yeni çıkmışım. Maddi durumum yoktur, bu kadar veremiyorum.' dedim. 'Bu parayı bize vereceksin yoksa senin işini yapmayacağız.' dedi. Ben de para olmadığını söyleyip, 'Biraz bekleyin. Hak edişimi içeri verdiğimde paramı alırsam bu parayı ödeyeceğim.' dedim. Ondan sonra işe başladım. Bana, 'Biz seni kontrole gelmeyeceğiz. Sen ne iş yaparsan fotoğrafını çek ve bize gönder.' demişti. Ben de yaptığım bütün işlerin fotoğrafını çekip kendisine gönderdim. Fotoğraflar şu anda bende mevcuttur. İşim bitince bunlar kendi aralarında anlaşmazlığa girdiler. 'Sen bizden habersiz bu idare binasını yapmışsın.' dediler. Ben de bu idare binasını onlardan habersiz yapmadığımı, İ'nin haberi olduğunu ve telefon kayıtlarımızın olduğunu söyledim."

"Bir milyon 400 bin TL harcadım, hak edişten dolayı bir kuruş almadım"

"Şu anda idare binasını ve fabrikayı bitirmişim. Bir milyon 400 bin TL harcadım. Hak edişimi içeri verdim. Onlara para vermiyorum diye benim hak edişimle ilgili bir işlem yapmıyorlar." diyen Coşkun, "Normalde geçen ayın 19'unda hak edişimi içeri vermiştim. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Ertan Atalar'la görüştüm. 'Senin sorununla ilgileneceğiz.' dediler ama kimse ilgilenmedi. Biçerler şu anda mercimekleri biçiyorlar. Benim makinelerimin süreci vardır. Bu makinaları getirip fabrikayı çalıştırmam gerekiyor. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü hak edişimi içeri vermiyor ki makinaları alayım. Şu anda bir milyon 400 bin TL harcamışım. Hak edişten dolayı bir kuruş almamışım. Bu konuda mağdurum." ifadelerini kullandı.

"Personeller bilinçli olarak bizi mağdur ediyorlar"

Yetkililerin duruma müdahale etmesini isteyen Coşkun, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım bu konuyla ilgilenirlerse sevinirim. Belediyeden inşaat ruhsatını almışım. Belediye, iş yeri açma ruhsatını bana vermiş. Bana, 'Şu anki idare binasından vazgeçeceksin.' diyorlar. Neden vazgeçeyim? Fotoğraflarda gözüküyor. Ben işimi bitirmişim ancak İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışanı 3 kişiye 50 bin TL vermediğim için benim işimi şu anda orada bilinçli bir şekilde aksatıyorlar. Ben sertifikalı tohum üretim tesisi yapıyorum. 6 yıldır sertifikalı tohum üreten firmam var. Personeller bilinçli olarak bizi mağdur ediyorlar." şeklinde konuştu.

Atalar: İddialarla ilgili soruşturma başlatıldı

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Atalar, söz konusu iddialarla ilgili soruşturma başlattığını söyledi. Atalar, "Soruşturma devam ediyor. Konuyla ilgili iddialar incelemeye alındı. Diğer işlemler ve usulüne uygun olarak yapılan kısımlarla ilgili işlemler devam ediyor. Süreç tamamlandığında uygun olmayan kısımlar çıkarılacak ve uygun olanların ödemesi yapılacaktır. Projenin tamamlanmasıyla ilgili çalışmalar devam ediyor." dedi. (Emrah Deniz, Mehmet Çelik - İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir