• DOLAR 32.444
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2441.401
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Kuveyt Türk`ten yapılan açıklamaya göre, bankanın 7-8-9 Mayıs'ta talep toplamasını gerçekleştirdiği 385 gün vadeli, aylık kira ödemeli, 250 milyon TL tutarındaki kira sertifikası ihracı, ek satış hakkının kullanılması ile beraber 310 milyon TL olarak gerçekleşti. Bu ihraç, yurt içinde halka arz edilen en uzun vadeli sukuk olma özelliği taşıyor.

Kuveyt Türk Hazine ve Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ruşen Ahmet Albayrak,

" 860 bireysel yatırımcı ihracımıza iştirak etti. Yatırımcılara kira sertifikalarının kira getiri ödemeleri her 35 günde bir yapılacak. Son kira getirisi de vade sonunda anaparaları ile beraber 31 Mayıs 2019'da ödenecek. Yıllık brüt yüzde 13 getirisi olan kira sertifikalarının yakın tarihlerde gerçekleşen benzer işlemlerden daha düşük maliyetli olması yatırımcıların bankamıza olan güveninin göstergesi olması açısından da ayrı bir sevindirici bir gelişme."

2010 yılında sukuk piyasalarına giren Kuveyt Türk, bugüne kadar ABD doları, Malezya ringiti ve TL gibi farklı para cinslerinde yurt içi ve dışında yaklaşık 16 milyar liralık kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi. Söz konusu tutarın yaklaşık 8 milyar lirası çeşitli piyasalarda halihazırda dolaşımda bulunuyor.