BTSO`dan uygulamalı girişimcilik eğitimleri
BTSO Başkanı Burkay, KOSGEB ile birlikte 2015 yılından bu yana gerçekleştirdikleri Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri`nden 700`ü aşkın kursiyerin faydalandığını söyledi.
EKONOMİ SERVİSİ
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO)`nun, KOSGEB destekleriyle 2015 yılından bu yana düzenlediği ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı` Bursa ekonomisine yeni girişimciler kazandırmaya devam ediyor. BTSO Akademi kapsamında, TOBB Bursa Genç Girişimciler Kurulu`nun da destekleriyle düzenlenen girişimcilik eğitim programlarına girişimciler oldukça yoğun ilgi gösteriyor.
BTSO 700 GİRİŞİMCİ YETİŞTİRDİ
BTSO liderliğinde düzenlenen eğitimlerden bugüne kadar yaklaşık 3 yılda 700`e yakın girişimci faydalandı. Ağırlıklı olarak kadın girişimcilerin katılım sağladığı eğitimler 2018 yılında da devam ediyor. BTSO`nun KOSGEB işbirliğinde gerçekleştireceği 18 ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı`ndan 500`e yakın girişimcinin faydalanması planlanıyor.
ANTİFİRİZ ŞİRKETİ KURDU
Eğitimlerden faydalanan Aslı Beygirci ise eşi ile birlikte 2017 Şubat ayında ‘Schutz Kimya` firmasını kurduklarını söyledi. BTSO`nun girişimci eğitimlerinin profesyonel bir şekilde hazırlandığını söyleyen Beygirci, “Ağırlıklı olarak otomotiv kimyasalları üzerinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Şu anda başta sağlık olmak üzere farklı sektörlerde de çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bizlere büyük bir deneyim kazandıran bu eğitimleri düzenleyen BTSO`ya teşekkür ediyorum” dedi.
50 BİN LİRAYA KADAR HİBE VE 100 BİN LİRAYA KADAR DA FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Hayal kurmak, çalışmak, hedefleri belirlemek ve cesaret girişimcilikte en önemli altın kurallardır. Üretimi esas alarak çalışan, ülkemizi daha iyi noktalara taşıma arzusunda olan girişimcilerimiz ile Türkiye`miz ve Bursa`mız daha iyi noktalara gelecektir. KOSGEB ile birlikte ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerimize 2018 yılında da ara vermeden devam edeceğiz. BTSO olarak her zaman girişimcilerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz.” dedi. KOSGEB destekli ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri`ne katılan girişimci adaylarına 50 bin liraya kadar hibe ve 100 bin liraya kadar da faizsiz kredi desteği sağlanıyor.