• DOLAR 32.469
  • EURO 34.739
  • ALTIN 2436.957
  • ...
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: israil, taş atan kadınlardan ve çocuklardan korkuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Daily Sabah gazetesinde kaleme aldığı Filistin konulu yazısında "Bir an eğer 14 Mayıs'ta israilliler değil Filistinliler 62 kişi öldürseydi dünyanın nasıl tepkiler vereceğini hayal edin. Böyle bir olay sıradan bir haber olmazdı. Bölgesel ve küresel dengeler değişir, Batılı devletler suçluları cezalandırmak için tüm imkanlarını seferber ederdi." dedi.

"Bir apartheid devleti tarafından katledilen Filistin halkı, aynı zamanda terörle ve şiddet yanlısı aşırılıkla itham ediliyor." diyen Kalın "Filistinliler kendi topraklarında işgal altında yaşamak zorunda bırakılıyor ama evlerine sahip çıkma hakları inkâr ediliyor. Her gün ayrımcılığa, hakarete ve mülksüzleştirmeye maruz kalıyor ama anti semitizmle suçlanıyorlar. Batı medyasında çıkan haberlerin çoğu, modern tarihin yazdığı en büyük adaletsizlik ve zulüm hikayesini meşrulaştırmaya çalışıyor. Bir an eğer 14 Mayıs'ta israilliler değil Filistinliler 62 kişi öldürseydi dünyanın nasıl tepkiler vereceğini hayal edin. Böyle bir olay sıradan bir haber olmazdı. Bölgesel ve küresel dengeler değişir, Batılı devletler suçluları cezalandırmak için tüm imkanlarını seferber ederdi. Ordular sahaya sürülürdü. Ama fail israil, kurbanlar da Filistinli olunca bunların hiçbiri olmuyor. Ortadoğu'nun en ölümcül ordusuna ve koşulsuz ABD desteğine sahip olan israil, taş atan kadınlardan ve çocuklardan korkuyor. Oysa Filistin halkının kendilerini, ailelerini, yaşlılarını, evlerini, zeytinliklerini, hayatlarını ve haysiyetlerini koruyacak başka hiçbir şeyleri yok." ifadelerini kullandı.

"Dünyada hiçbir işgal gücü, israil kadar çok BM kararını ihlal etmemiştir"

Son gelişmelerin ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin Ortadoğu barış sürecinde oynadığı rolün sonuna geldiği anlamını taşıdığını aktaran Kalın, Filistinlilerin bu ABD yönetimiyle görüşmek istemediğini ve tavırlarında sonuna kadar haklı olduklarını belirtti.

Kalın, şu görüşlerini paylaştı: "Zira Trump yönetimi Filistinlilere umut, destek veya onları müzakere sürecinde tutacak hiçbir şey sunmadı. ABD yönetiminin üyeleri aylardır hiçbir detay paylaşmadan 'Yeni bir barış planı üzerinde çalışıyoruz.' diyordu. Neticede bu planın yalnızca bölgeyi ateşe verme potansiyeline sahip olduğu ortaya çıktı. ABD'nin Kudüs kararı bazı Evanjelist Amerikalıların ve siyonistlerin tuhaf teolojik inançlarını desteklemiş olabilir ama şimdiden ciddi zarar verdi. Sözde batılı liberal düzen ve onun hükümetleri ise mesele İsrail işgali olunca ya sessiz ya da çaresiz kalıyor. israilin her iddiasını doğru kabul ederken, politikalarını israil lobilerinin talepleri doğrultusunda şekillendiriyorlar. Ne ABD ne israil ile yüzleşecek, onlardan sorumsuz, provokatör ve suç niteliği taşıyan hareketlerinin hesabını soracak arzuları veya cesaretleri var. Bunun yerine sorunlar kendiliğinden ortadan kaybolsun istiyorlar. Bu süreçte israil işgalini kınayan sayısız BM kararı bir kenara bırakıldı. Dünyada hiçbir işgal gücü, israil kadar çok BM kararını ihlal etmemiştir." (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir