• DOLAR 32.483
  • EURO 34.843
  • ALTIN 2448.185
  • ...

Diyarbakır'da, ucuz et almak isteyen vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren Diyarbakır Et Süt Kombinası, et satış mağazasının önünde kuyruğa girdi.

Piyasada 40-45 lira arası değişen et fiyatlarına mukabil, Et ve Süt Kurumu Diyarbakır Satış Mağazasında, kıyma 29, dana kuşbaşı 31, biftek ise 36 liradan satışa sunulması halkın rağbetini artırdı.

Et fiyatları market ve kasaplarda yüksek olduğunu, bundan dolayı Et ve Süt Kurumu Satış Mağazasına gelerek uygun fiyata et almak için beklediklerini belirten Aziz Bas, "İhtiyacım olduğu için bugün et almaya geldim.  Geldik ama epey kuyruk var. Dışarıda et fiyatları 43 liradır. Burada ise 38 lira. Arada 5-6 lira bir fark var. Vatandaşlar da mağdur, mecburi olarak buraya yöneliyor. İmkânı olsa zaten buraya gelmez. Biz geldik ancak et yok. Sıra gelirse kıyma alacağız. Adamın biri saat 07.00'da geldiği halde halen o adama sıra gelmemiş." siteminde bulundu.

Vatandaşların saatlerce sırada beklediğini söyleyen Hadi Türk ise "Milletin imkânı yok ki dışarıda alamıyor ve mecburiyeten buraya geliyor. Ama burada da sıra yok. Saatlerce sırada bekliyorlar burada. Cumartesi saat 12.00'a kadar açıktır. Ona göre millet her gün geliyor. Milletin gelmediği gün yok. Keşke iki tane şube olsaydı da bu kadar kuyruk olmasaydı." ifadelerini kullandı. (Mehmet Çelik, Emrah Deniz-İLKHA)