• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Siyoniste öfke seli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ - Dünyanın dört bir tarafında siyonist terör rejimi israil`in Gazze sınırında Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği katliam protesto edildi. Milyonlarca kişinin bir araya geldiği protesto gösterilerinde barbar siyonistlere lanet yağdı. Terör rejimi israil`in geçtiğimiz pazartesi günü Gazze'de gösteri düzenleyen Filistinlileri hedef alan saldırısında 62 kişi şehit olmuş 2700 kişi yaralanmıştı.

Afganistan'da terör rejimi protesto edildi

KABİL - ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve terör rejimi israil'in Gazze'deki katliamı, Afganistan'da cuma namazı öncesinde protesto edildi. Ülkenin kuzeyindeki en büyük cami olan Ravza-i Şerif Camisi'ne toplanan kalabalık, ''Kahrolsun ABD'', ''Kahrolsun israil'' ve ''Yaşasın Filistin'' sloganları attı. Göstericiler adına konuşan Mevlevi Abdul Halik, ABD'nin yaptığı bu haksızlığın kabul edilemez olduğunu bildirdi. Kudüs'ün tüm Müslümanlar için büyük önem taşıdığını anlatan Abdul Halik, herkesin kutsal değerlere saygı göstermesi gerektiğini belirtti. Abdul Halik, "israil'in, masum Filistin halkını katletmesi zalimliğin ötesindedir." diye konuştu. Afganistan olarak Filistin halkının yanında bulunduklarını kaydeden Abdul Halik, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Gösterinin sonunda Filistin şehitleri için dua edildi.

Pakistan'da israil'in katliamı protesto edildi

İSLAMABAD - Pakistan'da ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve terör rejiminin Filistinlilere yönelik saldırıları protesto edildi. Başkent İslamabad'ın Aabpara bölgesindeki Lal Mescidi'nde cuma namazını kıldıktan sonra yürüyen Pakistanlılar, israil ve ABD aleyhinde slogan attı. Cemaat-i İslami Pakistan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Muhammed Aslam, yürüyüş öncesi yaptığı konuşmada Türkiye'nin çağrısıyla acil toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan israil ve ABD karşıtı somut adımlar atmasını beklediklerini belirtti. Yürüyüşe katılan Muttahida Meclis-i Amal'ın Genel Sekreteri Kaşif Chuadri de ABD'nin Ortadoğu'da attığı adımların barışın tesisini engellediğini belirterek, "ABD'nin politikası nedeniyle savaşlar bitmiyor, insanlar ölmeye devam ediyor." dedi. Bu arada Pakistan Devlet Radyosu, Filistin halkıyla dayanışma için özel yayın başlattı. Özel yayında Filistin halkının yaşadığı sıkıntılar ve israil'in saldırılarının anlatıldığı tartışma programları, müzik programları ve açıklamalara yer veriliyor. Pakistan Başbakanı Şahid Hakan Abbasi, yaptığı yazılı açıklamada Filistin ile dayanışma içinde olduklarını vurgularak, "Pakistan halkı ve hükümeti olarak, Filistin'i her türlü platformda desteklemeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

İran'da israil ve ABD protesto edildi

TAHRAN - İran'ın başkenti Tahran'da cuma namazı çıkışı israil'in Filistinlilere yönelik katliamları protesto edildi. ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve israil'in Gazze'de yaptığı katliama tepki gösteren binlerce İranlı, cuma namazı çıkışı başkent Tahran'daki Tahran Üniversitesi yerleşkesinde gösteri düzenledi. Göstericiler ellerinde taşıdıkları dövizler eşliğinde ABD ve israil aleyhine sloganlar attı.  Öte yandan Tahran cuma imamı Hüccetülislam Kazım Sıddiki de cuma hutbesinde israil'in Filistinlilere yönelik katliamlarına tepki gösterdi. Filistin halkının ABD'nin kararına karşı tek vücut direndiğini ve bunun sonucunda katliama uğradığını belirten Sıddıki, bu saldırıların ABD ve israil rejimlerinin utanç dolu tarihlerine eklenmiş yeni birer kara sayfa olduğunu ifade etti. Sıddıki, "ABD'nin uluslararası hukuku ihlal ederek elçiliğini Filistinlilerin vatanı Kudüs'e taşıması bugünlerde meydana gelen en büyük faciadır." ifadesini kullandı. İranlı imam, bazı Arap ülkelerini de söz konusu olay karşısında sessiz kalmakla eleştirdi.

Makedonya'da Filistin ve Kudüs'e destek protestosu

ÜSKÜP - Makedonya'nın başkenti Üsküp'te "Kudüs Filistin'indir" sloganıyla Kudüs ve Filistinlilere destek protestosu düzenlendi. Cuma namazı sonrası Eski Üsküp Çarşısında bulunan Murat Paşa Camisi önünde toplanan Üsküplüler ellerindeki "Kudüs Filistin'indir" yazılı pankartlarla Kudüs ve Filistin lehine slogan attı. Eylem, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Türkçe, Arnavutça ve Boşnakça okunan bildiride, ABD`nin Tel Aviv`de bulunan büyükelçiliğini, uluslararası hukuku ve ilgili tüm Birleşmiş Milletler (BM) kararlarını ihlal ederek Kudüs`e taşıması şiddetle kınandı. israilli askerlerin, 62 Filistinliyi katlettiği ve binlerce Filistinliyi yaraladığı hatırlatılan bildiride, İsrail'in bu hareketinin şiddet ve terörü politika haline getirdiğini açıkça ortaya koyduğu kaydedildi. Bildiride, "Filistin halkı meşru bir şekilde protesto gösterileri düzenlerken, israil güçlerinin müdahalesi tam bir katliamdır. Filistinli sivil halk roket atmıyor, bomba atmıyor. Burada bir devlet terörü var, burada yapılan müdahale değil, katliamdır. Kudüs`te yaşananlar, artık bir bölgesel sorun olmaktan çok daha öteye, bir insanlık sorunudur, bir katliamdır." ifadeleri kullanıldı.

Bosna Hersek'te şehitler için gıyabi cenaze namazı

Bosna Hersek İslam Birliğinin aldığı kararla ülkenin tüm şehirlerindeki merkezi camilerde, israil askerlerince şehit edilen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Başkent Saraybosna'daki tarihi Gazi Hüsrev Bey Camisi'nde, cuma namazının ardından kılınan gıyabi cenaze namazına, Bosna Hersek İslam Birliği Başkanı Husein Kavazovic'in yanı sıra yüzlerce Müslüman katıldı. Namazın ardından Filistinli şehitler için dua edildi.

MESCİD-İ AKSA'DA RAMAZAN AYININ İLK CUMA NAMAZI KILINDI

KUDÜS - Filistinliler, terör rejimi israil`in çıkardığı zorluklar ve engellere rağmen ramazan ayının ilk cuma namazını kılmak için Mescid-i Aksa'ya akın etti. On binlerce Filistinli sabahın erken saatlerinden itibaren Batı Yaka ve Kudüs arasındaki askeri kontrol noktalarını geçerek Aksa'nın yolunu tuttu. Kudüs'ün Eski Şehir bölgesi yakınlarındaki yolları trafiğe kapatan işgal güçleri, otobüsler dışında hiçbir aracın geçişine izin vermedi. Saatler süren yolculuğun ardından yürüyerek Mescid-i Aksa'ya ulaşabilen Filistinliler, ramazan ayının ilk cuma namazı için Aksa'nın avlusunu hıncahınç doldurdu. Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, yaklaşık 120 bin Filistinli Mescid-i Aksa`da cuma namazı kıldı. Cuma namazının ardından, terör rejimi tarafından Gazze sınırındaki gösterilerde şehit edilen onlarca Filistinli için gıyabi cenaze namazı kılındı.

HUTBEDE ABD VE İSRAİL`E ÖFKE VARDI

Kudüs ve Filistin Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin okuduğu cuma hutbesinde, işgalci ABD Başkanı Donald Trump`a eleştiriler yönelterek, "Onun adını bu mübarek alanda anmaktan Allah`a sığınırım." dedi. ABD Büyükelçiliğinin Kudüs`te açılmasını kınayan Şeyh Hüseyin, açılışı yapılan yeni yerin bir Amerikan sömürgesi ve bir yerleşim birimi olduğunu belirtti.

 

Türkiye KUDÜS için ayakta…

İşgalci ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve terör rejimi israil'in Gazze sınırında Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği katliamlar yurdun dört bir tarafında milyonların bir araya gelmesiyle protesto edildi.

İSTANBUL

İstanbul`da Filistin halkına destek amacıyla, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı öncülüğünde Yenikapı Miting Alanı'nda "Zulme Lanet Kudüs'e Destek" mitingi düzenlendi. Yüzbinlerce kişinin bir araya geldiği mitinge, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Filistin Başbakanı Rami El-Hamdallah, MHP lideri Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi için İstanbul'da bulunan yabancı konuklar da katıldı.

AĞRI

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) kampüsündeki Nurettin Atmaca Camisi'nde cuma namazı sonrası bir araya gelen öğrenci kulüpleri üyeleri, terör rejimi israil ve ABD aleyhine çeşitli pankart ve dövizler açtı. Ellerinde Filistin bayrakları taşıyan gruptakiler adına basın açıklaması yapan Üniversite Gençlik Kulüp Başkanı Abdulkadir Dırbo, israil'in 1948 yılında başladığı işgale, katliamlarla devam ettiğini ve bir terör devleti haline geldiğini söyledi. israil'in Amerika ve emperyalist güçlerden aldığı destekle ramazan öncesinde büyük bir katliam daha gerçekleştirdiğini aktaran Dırbo, şöyle devam etti: " Tüm dünyanın gözleri önünde yaşanan katliamlara halklar nezdinde tepki gösterilse de devletlerin duyarsız kalması tahammül edilemez noktaya gelmiştir. Mübarek kılınmış bir şehirde ve mabette israil'in silahlı unsurlarının kanlı ve kirli postallarla dolaşması en aşağılık davranıştır. Biran evvel israilli teröristlerin bölgeden uzaklaştırılması gerekmektedir." Öğrenciler, basın açıklamasının ardından israil ve ABD aleyhine sloganlar atıp dağıldı.

IĞDIR

Iğdır'da da Hacı Hacer Camisi'nde kılınan cuma namazının ardından Iğdır Ehl-i Beyt Alimleri Derneği öncülüğünde cami önünde ellerinde Türkiye ve Filistin bayraklarıyla bir araya gelenler, "Her Müslüman bir kova su dökse israil'i sel alır", "Kudüs'e selam direnişe devam", "Katil ABD Ortadoğu'dan defol" yazılı pankartlar açtı, ABD ve israil aleyhinde sloganlar attı. Iğdır Ehl-i Beyt Alimleri Derneği Başkanı Veli Beder, burada yaptığı konuşmada, İsrail'in yaptığı cinayetleri lanetlediklerini belirterek şöyle konuştu: "Buradan tüm İslam alemine sesleniyorum, israil ancak anlayacağı dilde cevap görürse ıslah olur. Bu nedenle israil'e karşı tüm Müslümanlar tek vücut olmalıdır."

ERZİNCAN

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Senatosu da yazılı açıklama yaparak ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını ve israil'in Gazze sınırında Filistinlilere yönelik katliamlarını kınadı. Açıklamada, ABD'nin uluslararası hukuk ve BM kararlarını hiçe sayarak tarihi ve sosyal gerçekleri görmezden geldiğine işaret edildi. ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını protesto eden Filistinlilere Gazze'de israil askerlerinin ateş açarak onlarca Filistinliyi şehit etmesi, 2 binin üzerinde kişiyi yaralamasının görmezden gelindiğine dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "BM ve Lahey Uluslararası Ceza Mahkemesini göreve davet ediyoruz. Eğer uluslararası hukuk varsa ve insanlık bir nebze vicdan sahibiyse bu kurumların Trump ve Netanyahu aleyhine derhal soruşturma açarak gereğini yapmalarını bekliyoruz. Bizler masum ve mazlum Filistin halkına başsağlığı dilerken, sadece vatanlarını ve namuslarını savunurken şehit düşen kardeşlerimizin değil hukukun da katledildiğini tüm dünyanın er geç anlayacağını düşünüyoruz." Senatonun açıklaması, üniversitenin resmi internet sitesinde de 6 dilde yayımlandı.

KAYSERİ

Kayseri'de Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen Özgür Kudüs Platformu üyeleri, "Kudüs, Müslümanların onurudur", "Selahaddin'i bekleme, Selahaddin ol", "Kudüs işgal altındayken ben nasıl gülebilirim" yazılı pankartlar taşıdı. Tekbirler getiren grup adına konuşan Özgür Kudüs Platformu Temsilcisi Mehmet Çalhan, Müslümanları, bu mübarek günlerde Filistin'e, Kudüs'e sahip çıkmaya davet etti. Bütün dünya Müslümanlarını kesintisiz gösteriler yapmaya çağıran Çalhan, "Emperyalistlerin Filistinli kardeşlerimize uyguladıkları ambargolara karşı Müslümanların da ambargo ile karşılık vermesi gerekir. Kurum, vakıf, dernek ayrımı yapmaksızın İslami oluşumlar bir araya gelmeli. Zulüm ve katliamdan nasıl çıkarılabileceği üzerinde fikir üretmeleri gerekir." diye konuştu.

NEVŞEHİR

Nevşehir'de, öğle namazının ardından Kurşunlu Camii önünde bir araya gelen kentteki sivil toplum kuruluşlarının (STK) üyeleri ve vatandaşlar, şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Terör rejimi israil`i ve ABD'yi lanetleyen STK'ler adına basın açıklaması yapan Mustafa Gençtürk, ABD'nin aldığı kararın Müslümanlar tarafından tanınmayacağını belirtti. İslam karşıtlarının tek millet olduğunu vurgulayan Gençtürk, ümmetin de birlik ve beraberlik içinde şehit olmaya hazır olduğunu dile getirdi. Gençtürk, "Bizler, tüm imkanlarımızla Filistin halkının yanında olmalıyız. Zira, saldırı İslam'a karşı yapılmaktadır. Biz de bir ümmet olmanın şerefiyle şehadet şerbetini içmeye hazırız. Kudüs'e açılan elçilik ve yapılan zulümle aslında, ABD kendi kalbine hançer vurmuştur, kahrolup gidecekler." Dedi

ANTALYA

Akdeniz Üniversitesi Camisi'nde kılınan cuma namazının ardından İlahiyat Fakültesinin bahçesinde toplanan kalabalık, israil ve ABD aleyhine slogan attı.  Çoğu üniversite öğrencilerinden oluşan grup, Türkiye ve Filistin bayrakları açarak tekbir getirdi. Grup adına açıklama yapan Antalya Gençlik Meclisi Üyesi Furkan Beyazıt Kepez, saldırılar nedeniyle çok sayıda Müslüman'ın öldüğünü, milyonlarca insanın yurtlarından ayrılmak zorunda bırakıldığını söyledi. Kepez, "Bir yandan gönül coğrafyamıza ölümler yağdırılırken, diğer yandan kutsallarımız çiğneniyor." dedi. Gruptakiler, Edebiyat Fakültesine kadar yürüdükten sonra dağıldı.

MUĞLA

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Yeni Camisi'nde kılınan cuma namazının ardından vatandaşlar, Beşkaza Meydanı'ndaki Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünde toplandı. Fethiye İyilik ve Birlik Platformu öncülüğünde gerçekleştirilen etkinliğe, vatandaşlar ellerinde Türkiye ve Filistin bayraklarıyla katıldı. Etkinlikte, "Kudüs özgür olmadıkça, bütün şehirler tutsaktır" yazılı pankart açıldı. Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

ANKARA

Hacı Bayram Camisi'nde cuma namazı sonrası bir araya gelen Özgür-Der üyeleri, "Yaşasın Filistin İslami Direnişimiz" yazılı pankart açarak israil ve ABD aleyhine sloganlar attı. israil askerlerinin saldırısında şehit olan Filistinliler için kılınan gıyabi cenaze namazının ardından grup adına basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, ABD'de kabine ve başkan değişse de siyonist politikaların değişmeyeceği belirtilerek "Siyonizme bir başkent arıyorlarsa orası Kudüs değil Washington'dur." değerlendirmesinde bulunuldu.

İZMİR

İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyesi bir grup, cuma namazı çıkışında Konak Yalı Cami önünde israil'in katliamına tepki gösterdi. Grup adına açıklama yapan platformun dönem başkanı Cüneyd Dayhan, terör rejimi israil'in ABD'nin korumasında yaptığı orantısız güç kullanımının, açık bir devlet terörü olduğunu belirtti. Filistin'in mücadelesinin siyasi bir mesele olmadığını aktaran Dayhan, "Filistin davasının sağı solu, dini ve milleti yoktur. Filistin davası bir insanlık davasıdır ve bu topraklardaki herkes bu davaya canı pahasına sahip çıkacaktır. " diye konuştu.

ŞANLIURFA

Cuma namazı sonrası Türkiye Kardeşlik Birliği tarafından organize edilen programda merkez Eyyübiye ilçesindeki Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde bir araya gelen vatandaşlar, israil'in Gazze'deki katliamını protesto etti. Grup adına açıklama yapan Numan Kadiroğlu, ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını, Nakbe'nin yıl dönümüne denk getirmesinin İslam dünyasına bir gözdağı olduğunu belirtti. israil'in Gazze'de yaptığı vahşete asla sessiz kalmayacaklarını vurgulayan Kadiroğlu, tüm Müslümanların buna "dur" demesi gerektiğini kaydetti. Sık sık tekbir getirip, israil ve ABD aleyhine slogan atan grup daha sonra olaysız dağıldı.

ADIYAMAN

Adıyaman'da meslek odalarının temsilcileri ve vatandaşlar bir araya gelerek, israil askerlerinin yaptığı katliamı kınadı. Adıyaman Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Mahmut Fırat, yaptığı açıklamada, Kudüs katliamını kınadıklarını belirtti. israil terörüne karşılık verirken hayatını kaybeden Gazzeli ve Filistinli şehitlere rahmet, yaralılara acil şifalar dilediklerini ifade eden Fırat, şunları kaydetti: "Şu mübarek ramazan ayının başlangıcında israil'in ve ABD yönetiminin bu savaşçı tavrını kınıyorum. Atılan bu adımlarında hatalı olduklarının farkına varmalı ve bir an önce bu duruma son vermeleri gerekmektedir. Ayrıca Filistinlilerin barışçıl protesto haklarına saygı göstermeleri gerekmektedir. "

Bu haberler de ilginizi çekebilir