• DOLAR 32.904
  • EURO 35.193
  • ALTIN 2450.5
  • ...
Dinmeyen Yaramız Kudüs
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bütün camilerde okunan cuma hutbelerinde Kudüs'ün esaretine ve siyonist işgalcilerin Filistinlilere yönelik uyguladığı katliamlara dikkat çeken Diyanet İşleri Başkanlığı, tüm Müslümanları Kudüs'e sahip çıkmaya ve siyonist işgalciler tarafından katledilen Filistinlilere destek vermeye davet etti.

Hazreti İbrahim'in doğduğu ve ateşe atıldığı yer olarak bilinen Balıklıgöl Dergâh (Mevlid-i Halil) Camisi'nde okunan hutbede siyonist işgalciler tarafından katledilen Filistinliler için dualar edildi.

"Dinmeyen Yaramız Kudüs" temasıyla okunan hutbede Kudüs'ün esaret altında kalmasına ve siyonist işgalciler tarafından Müslümanlara uygulanan katliamlara sesiz kalınmaması gerektiğine vurgu yapıldı.

Kudüs'ün insanlığın kadim bir şehri olduğunu söyleyen Dergâh Camii İmam-Hatibi Ömer Kahvecibaşı, "Kudüs mübarek, mukaddes ve harem bir beldedir. Dokunulmazdır; saygınlığını çiğnemek, güvenliğine el uzatmak haramdır. İslam'ın ilk kıblesi olan bu kutsal şehir, tarihte pek çok peygambere ev sahipliği yapmıştır. Kudüs'ün taşında, toprağında nice peygamberin aziz hatırası vardır. Yeryüzünün en eski ve en kıymetli mescitlerinden biri olan Mescid-i Aksa da harem-i şeriftir. Bu şerefli mescit Peygamber Efendimizi misafir etmiş, miraca uğurlamıştır. Kudüs, İslâm tarihi boyunca imanlı bir duruşun, kararlı bir yönelişin, muhabbetle mukaddese bağlanışın sembolü olmuştur. Mekke ve Medine nasıl ki Müslümanların ruhu ve sevdası ise, Kudüs de öylece damarlarında dolaşan kandır. Kudüs, İslam ümmetinin vahdet binasında kilit taşıdır." dedi. 

"Kudüs tüm dünya Müslümanlarının gözbebeğidir"

Gazze'de birçok insanın bütün dünyanın gözü önünde acımasızca şehit edildiğini ifade eden Kahvecibaşı, "Kudüs, sıradan bir toprak parçası değildir. Kudüs ve Mescid-i Aksa, bize Peygamberimizin emanetidir. Kudüs sadece Filistin ve Mescid-i Aksa civarında yaşayanların değil, tüm dünya Müslümanlarının gözbebeği ve insanlığın ortak değeridir. Bugün ise Kudüs, Müslümanların ve insanlığın önünde bir vicdan, hukuk ve ahlak sınavıdır. Tarih boyunca 'Dârü's-Selâm', yani barışın ve huzurun merkezi olarak anılan Kudüs, bugün barbarca bir işgal ile karşı karşıyadır. Kudüs ve çevresinde yaşayanlar, her gün baskı ve şiddete uğramakta, insanlık dışı uygulamalara maruz bırakılmaktadır. Mübarek Ramazan-ı şerifin arifesinde, Gazze'de, elinde ve yüreğinde iman ve cesaretinden başka bir şey olmayan onlarca masum insan, bütün dünyanın gözü önünde acımasızca şehit edilmiştir. Peygamberler diyarında silahlar susmamakta, kan, gözyaşı ve çile saçmaya devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

"Tarih, yapılan bu saldırıları kara bir leke olarak kaydedecektir"

Tüm Müslümanların Kudüs'e ve Filistinlilere karşı yapılan bu zulme ve haksızlığa boyun eğmemesi gerektiğini söyleyen Kahvecibaşı, "Kudüs sınavı karşısında her birimize düşen vazife, yaşanan vahşete asla rıza göstermemektir. Dünyanın neresinde olursa olsun, kime karşı yapılırsa yapılsın, zulme ve haksızlığa boyun eğmemektir. İnsanların yaşama ve inanç özgürlüğüne insafsızca müdahale edilirken, vahiyle mübarek kılınan şehirde ezanlar susturulurken sessiz kalmamaktır. Aziz milletimiz her zaman olduğu gibi bugün de zalimin karşısında mazlumun yanında yer alacaktır. Ama tarih, pervasızca yapılan bu saldırıları kara bir leke olarak kaydedecek, huzura ve barışa kastedenler er geç cezasını çekecektir. Geliniz, İslam coğrafyasının, kardeşlerimizin ve masum insanlığın maruz kaldığı felaket, zulüm ve mağduriyetlerden ders alalım. Coğrafyamızı kan ve gözyaşı diyarına çeviren zalimlerin karşısında hakkı söylemekten geri durmayalım. Kudüs bilincini, iman ve adalet şuurunu canlı tutalım." şeklinde konuştu.

"İsrail'in Gazze'deki Müslümanlara yönelik yaptığı saldırılar bir soykırımdır"

Siyonist işgalcilerin Gazze'deki Müslümanlara yönelik yaptığı saldırıların soykırım olduğunu ifade eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, "Mübarek bir aydayız ve bugün Ramazan'ın ilk cuması ve tabi ki bizi derinden üzen ve etkileyen bir husus İsrail'in Gazze'deki Müslümanlara yönelik yaptığı soykırımdır. Geçtiğimiz günlerde 70 Müslüman kardeşimiz şehit olurken, 3 bine yakın kardeşimiz de yaralandı. Öncelikle şehitlerimize Allah'tan rahmet yaralılara da acil şifalar diliyoruz, hep beraber seyrediyoruz. İslam coğrafyası sıkıntı içerisinde İslam coğrafyasında maalesef bu tür olaylar devam ediyor." dedi.  

Bu mübarek ramazan ayında yapılacak dualarla Kudüs'ün özgürlüğüne kavuşacağını söyleyen Ekinci, "Kudüs'le ilgili yeni kapıda bir miting yapılacak. Ayrıca İslam İşbirliği Teşkilatı biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine toplanacak. İnanıyorum ki burada Müslüman devletlerin göstereceği duruş bu tarz israil ve benzerlerinin İslam ümmetinin üzerindeki baskısını azaltacaktır. Bu dünya imtihan dünyasıdır. Müslümanlar bu tarz imtihanlardan geçmeye devam edecektir. Ama biz ne zaman bir ve beraber olursak kenetlenirsek İslam coğrafyasındaki insanlar ümmet bilinci içerisinde hareket ederlerse tabi ki o kâfirler bertaraf edilecektir. İnanıyorum bu mübarek günde burada yapılacak dualarla fiili ve kavli dualarla Müslümanların üzerindeki baskılar bertaraf edilecek ve Kudüs inşallah özgürlüğüne kavuşacaktır." ifadelerini kullandı. 

"Müslümanların bu işgalcilere sessiz kalmaması lazım"

Her Müslümanın Siyonist işgalcilere karşı ayaklanması gerektiğini ifade eden Nedim Polat, "Müslümanlar olaylara suskun duruyorlar. Müslüman nerede olursa olsun, bunlara karşı ayaklanması lazım. Genellikle ramazan ayı başladığında Siyonist işgalciler bu saldırıları yapıyorlar. Müslümanlar bu işgalcilere sessiz kalmaması lazım. Müslümanlar hiçbir zaman 5 karış toprağını hiç kimseye vermemiştir ve vermezlerde bunu böyle bilsinler." dedi.

Tüm Müslümanların birleşmesi gerektiğini söyleyen İhsan Ayyıldız ise "Öncelikle Müslümanların birleşmesi lazım. Bu mübarek Ramazan ayında uyanması lazım. Aslında bu Müslümanların bir şiarıdır. Eğer ki Müslümanlar uyanırsa, bu olayları söndürebiliriz." diye konuştu.

Tüm İslam ülkelerinin ve İslam âleminin siyonist işgalcilere karşı çıkması gerektiğini ifade eden Bekir Çetintaş ve Sıtkı Kaya, Filistin'de işgalcilerin saldırıları altında olan Müslümanlara sabır ve muvaffakiyet dilediler.  (Hüseyin Sayhar-iLKHA) 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir