• DOLAR 34.254
  • EURO 37.59
  • ALTIN 2921.363
  • ...
Asırlık Tatlar ve Sanatlar Çarşısı açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl Ramazan ayında Sultanahmet Meydanı'na kurulan Asırlık Tatlar ve Sanatlar Çarşısı bu yıl 7'nci kez açıldı.

Türkiye'nin dört bir yanından katılımcının stant açtığı çarşı, asırlık lezzetlerden çiniye, el örmelerinden kalaycılığa birçok değişik tat ve sanata ev sahipliği yapıyor.

 Çarşı, yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi görüyor.

Kahramanmaraş'tan gelerek burada stant açan Mustafa Tepebaşı, "Kalaycılıkta 3'üncü kuşağız. Mesleği babamdan öğrendim. Bir öğün okula, bir öğün işe giderdim. Bu işe ömrümüzü vermişiz. Çıraklıktan kalfalığa, kalfalıktan ustalığa geçerek bu işi en iyi şekilde yapmayı hedefleyerek, restoranlara, otellere, kafelere A'dan Z'ye mutfak eşyası yapıyoruz. Ürünlerimizi hem mutfak malzemesi hem de aksesuar olarak kullananlar var." dedi.

Eskiden kalaycılık bayağı köreldiği için işi bırakmayı düşündüklerini anlatan Tepebaşı, "Şimdilerde hastalıkların çoğalmasıyla beraber insanlar doğal olan ürünlere rağbet etmeye başladı. Çünkü sağlık çok önemli. Bizi burada toplayan İstanbul Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum. Tükenmeye yüz tutmuş sanatları burada bir araya getirdi. Arkadaşlarımız Ramazan ayı boyunca burada mesleklerini icra edecekler." ifadelerini kullandı.

Ramazan ayı boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak olan çarşı, 10.00 ile 02.00 saatleri arasında açık kalacak. (Nizamettin Aşkın - İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir