• DOLAR 32.505
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2441.532
  • ...
Yağmur suyunun oluşturduğu gölet tehlike saçıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez Artuklu ve Kızıltepe ilçelerinde son bir haftadır etkili olan sağanak yağış sonrası ilçe merkezlerinde birçok ev ve iş yeri su altında kalırken, bazı alanlarda ise göletler oluştu.

Havanın düzelmesiyle yağmur suyunun oluşturduğu göletlerde yüzen çocuklar, büyük tehlike saçıyorlar. Su birikintisi çevresinde önlem alınmadığını söyleyen mahalleli, duruma tepki gösterdi.

Kızıltepe ilçe merkezindeki Sanayi Mahallesinde yağışlar sonrası boş bir alanda gölet oluştu. Havanın düzelmesini fırsat bilen bazı çocuklar, sağanak yağışların oluşturduğu gölette yüzmeye başladı.

Arkadaşlarıyla beraber su birikintisinin çevresinde oyun oynayan bazı çocuklar ise defalarca uyarmalarına rağmen arkadaşlarının sudan çıkmadıklarını söylediler.

Su birikintisi nedeniyle hiçbir önlem alınmadığını söyleyen mahalle sakinleri ise duruma tepki gösterdi.

Mahalle sakinlerden Ferhat Dağ şunları söyledi: "Bir haftadan beri devam eden yağmurlardan çok etkilendik. Birçok ev ve iş yeri su altında kaldı. Yağmurdan sonra da işte böyle büyük gölet oluştu. Tabi etrafında çocuklar oynuyor ve bazıları da içine girip yüzüyor. Tehlike büyük ama önlem yok. Ben fırsat buldukça gelip çocukları buradan uzaklaştırıyorum ama ben gittikten sonra tekrar geliyor. 24 saat burada nöbet tutacak halim yok, ama yetkililer gelip bunun etrafından bir önlem alabilir. En azında bu suyu tahliye edilir. Çamur olduğu için çok tehlikeli, Allah korusun bir çocuğun başına bir şey gelse bunun hesabını kim verecek. İnşallah yetkililer gelip buraya bir çözüm bulur." (M. Salih Keskin - İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir