• DOLAR 32.582
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2460.76
  • ...
AK Parti Hakarete Çifte Tepki Verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, ``CHP zihniyeti çalışmaz, hakaret eder, küfreder, ağzını bozar ama iş yapmaz. Yakışır mı anamuhalefet partisine ağzını bozmak? Ağzını açıyor, etrafına küfürler saçıyor. Yazıklar olsun. Bu tavrı kınıyorum`` dedi.

Seçim çalışmaları için Samsun`da bulunan Kılıç, beraberindeki milletvekilleri ve milletvekili adayları ile Vezirköprü ilçesinde partisinin Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Kılıç, burada yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun Samsun mitingindeki ezanla ilgili sözlerine işaret ederek, şunları söyledi:

``Hani Kılıçdaroğlu Samsun mitinginde diyor ya ``bu ülkede ezan rahat bir şekilde okunuyorsa CHP olduğu için okunuyor`. Hayır, ben de ona Vezirköprü`den sesleniyorum. Vezirler diyarı Vezirköprü`de 700-800 senedir, ecdat yadigarı camilerimiz var olduğu günden beri bu coğrafyada ezanı Muhammedi susmamıştır, susmayacaktır da. Öyle `biz olmazsak ezan özgür olmaz` numarasını bu millete çekmeyeceksin. Millet, ezanın nasıl okunduğunu, hangi dönemde niye okunmadığını, çok iyi biliyor.``

Kılıçdaroğlu`nun Zonguldak mitinginde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a yönelik sözlerini kınayan Kılıç, ``CHP zihniyeti çalışmaz, hakaret eder, küfreder, ağzını bozar ama iş yapmaz. En son anamuhalefetin liderini dün televizyonlarda dinlediniz, sinirleri bozulmuş, kimyası bozulmuş, kimyası bozulunca da ağzını bozmuş. Yakışır mı anamuhalefet partisine ağzını bozmak? Ağzını açıyor, etrafına küfürler saçıyor. Yazıklar olsun. Bu tavrı kınıyorum. Bal küpünden bal sızar, sirke küpünden sirke sızar, zehir küpünden zehir sızar. Anamuhalefet liderinin Zonguldak`ta sarf ettiği cümleler zehirdir. Zehir küpünden sızan zehirdir. İçinde ne varsa dışarıya onu yansıtıyor, içinde ne varsa dışarıya sızıyor ama halkımız çok iyi biliyor ki keskin sirke küpüne zarar. Bunun zararını kendisi görecek, bunun bedelini kendisi ödeyecek. Ağız bozmak, küfretmek neymiş, 12 Haziran`da milletimizden şamarı yediği zaman o içindeki zehrin faturasını ödemeye mecbur kalacak`` diye konuştu.

 

ÇELİK`TEN KILIÇDAROĞLU`NUN SÖZLERİNE TEPKİ!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun Zonguldak mitinginde söylediği sözlerle ilgili olarak, "Senin annen Yemiş Kılıçdaroğlu bizim annemizdir. Biz ona dil uzatmayız" dedi.

Hüseyin Çelik katıldığı bir törende CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun Zonguldak mitinginde yaptığı konuşmayla ilgili Gaziantep`te değerlendirmede bulundu.

Hüseyin Çelik, "dün Zonguldak`ta talihsiz bir olayla karşı karşıya kaldık. Ben televizyonda izlerken adeta iliklerime kadar dondum. CHP Genel başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu, kürsüden sayın Başbakan`a sesleniyor ve sayın başbakan`ın muhtereme annesine dil uzatıyor annesine küfrediyor. Bir yere geliyor ve kendisini tutuyor. Yaptığı gafın farkına varıyor. Mitingden sonra gazeteciler diyor ki, "Ne diyecektiniz? diyor ki, "Ben daha ağır bir ifade kullanacaktım ama durdum" diyor.

Ben buradan bütün Türkiye`ye sesleniyorum; Sayın Kemal Kılçdaroğlu`na da sesleniyorum. Sayın Kılıçdaroğlu, senin annen merhume Yemiş Kılıçdaroğlu bizim annemizdir biz ona dil uzatmayız. Biz anneliğin ne olduğunu bilen insanlarız. Biz kadınımızın ne olduğunu bilen insanlarız. Biz kadına saygı duyarız. Biz annelere saygı duyarız hele hele yaşanı başını almış bir annemizin elini günde üç kez öperiz. Bu anne Kemal Kılçdaroğlu`nun annesi de olsa ona saygıda asla kusur etmeyiz" dedi.

Çelik, "Ben eminim ki, merhume Yemiş Kılıçdaroğlu böyle bir evladı olduğu için mezarında muazzep olmuştur. Böyle bir evladın sahibi olduğu için ızdırap çekmiştir" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu`nu kınadığını ifade eden Çelik, "Tek kelimeyle sayın Kılıçdaroğlu`nu dünkü tavrından, kullandığı bu ifadelerden, ağzıma almaya terbiyemin müsaade etmediği bu ifadelerinden bu küfürlerinden dolayı millete şikayet ediyorum ve bu tavrını kınıyorum. Umarım bu ilk ve son olur" diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir