• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Siyonist çete vahşette sınır tanımıyor HAYBER ORDUSU NEREDESİN?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABUZER ATASOY / DOĞRUHABER

İşgalci Amerika`nın “Kudüs`ü israilin başkenti” olarak gördüğünü ilan etmesi sonrası büyükelçiliğini Kudüs`e taşıması tüm dünyada büyük bir infiale yol açtı. Taşınmayı protesto eden Müslüman halklar ve vicdan sahibi insanlar, Nekbe'nin (Büyük Felaket) 70. yılını protesto için tüm dünyada kitlesel yürüyüşler gerçekleştirdi. Mart sonunda Gazze`de başlatılan Büyük Dönüş Yürüyüşü` kapsamında Gazze`de ise “milyonluk yürüyüş” adı altında sınırda toplanan Filistinlilere saldıran terörist İsrail askerleri, 43 kişiyi şehit etti, 2 binden fazla kişiyi de yaraladı. Şehid sayısının artmasından endişe ediliyor.

NEKBENİN YILDÖNÜMÜNDE İKİNCİ NEKBE

Filistinliler, 14 Mayıs 1948'de Siyonist rejimin işgal ettiği Filistin topraklarında bağımsızlığını ilan etmesi ve Filistinlilerin zorunlu göçe tabi tutulması nedeniyle 15 Mayıs'ı Nekbe (Büyük Felaket) olarak anıyor. Batı Şeria ve Doğu Kudüs 1967'den bu yana İsrail işgali altında bulunuyor.

Kudüs'ü siyonist rejimin başkenti olarak tanıdığını ilan ABD yönetimi ise, Filistinlilere ikinci bir Nekbe yaşatıyor. Elçiliğini Tel Aviv'den Kudüs`e taşıyarak uluslararası hukuku ihlal eden ABD, elçiliği taşımayı Nekbe`nin yıldönümüne alarak Filistinlileri küçük düşürmeyi amaçlıyor.

43 FİLİSTİNLİ ŞEHİT EDİLDİ

ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararını protesto etmek için Gazze sınırındaki “milyonluk yürüyüşe” katılan Filistinlilere, işgal askerleri ateş açtı. İşgalcilerin saldırıları sonucu 43 Filistinli şehit oldu, 2 binden fazla Filistinli de yaralandı.

BÜYÜK DÖNÜŞ YÜRÜYÜŞÜ`NDE ŞEHİT SAYISI 100 CİVARINDA

Filistinliler, 30 Mart'ta başlattıkları Büyük Dönüş Yürüyüşünü, bugün sona erdiriyor. Ancak bu dönemde işgal askerlerinin şiddetli saldırıları sonucu çok fazla Filistinli şehit oldu. Dünkü gösterilerde şehit edilen Filistinlilerle beraber toplamda 100 civarında kişi şehit oldu, yaklaşık 10 bin kişi de yaralandı.

İŞGAL REJİMİ, GAZZE SINIRINI "KAPALI ASKERİ BÖLGE" İLAN ETTİ

Bu arada işgal ordusunun, Gazze sınırını "kapalı askeri bölge" ilan ettiği bildirildi. Ordudan yapılan yazılı açıklamada, sınırda tel örgülerin olduğu bölgenin "kapalı askeri bölge" ilan edildiği ve buradaki herhangi bir hareketliliğin ordunun onayını gerektirdiği belirtildi.

GAZZE`YE "TEHDİT" BROŞÜRLERİ ATILDI

“Milyonluk yürüyüş” öncesi siyonist rejim ordusuna ait uçaklar, Gazze halkına tehdit broşürleri attı. Çeşitli bölgelere atılan broşürlerde, "Filistinlilerin, sınırdaki tel örgülere yaklaşmaları durumunda hayatlarını tehlikeye atacakları" belirtildi.

HAMAS: ABLUKA KALDIRILSIN

Öte yandan Hamas, yaptığı yazılı açıklamada Gazze Şeridi'nde uygulanan ablukanın kaldırılması talebini yineledi. Hamas ayrıca Filistin halkının sıkıntılarının sona erdirilmesi, yaptırımların durdurulmasının yanı sıra çocukların yiyeceği, hastaların tedavisi ve eğitimi üzerinden şantaj yapılmamasını istedi.

MEŞAL`DAN DESTEK ÇAĞRISI

Hamas eski Siyasi Büro Başkanı Halid el-Meşal, tüm Arap ve Müslümanlara, Filistin halkının israil işgalini sonlandırmayı hedefleyen mücadelesine destek verme çağrısı yaptı.

TRT World kanalına konuşan Meşal, Filistin meselesinde yaşanan son gelişmelere ilişkin İslam dünyası ve Arapların yanı sıra dünyada insani bir etkileşimin olduğuna işaret etti. Meşal, "Bugün, halkımızın meşru haklarını ve mücadelesini bilen Müslüman ve Arap dünyası ile tüm dünyadaki hayır sahipleri ve derin insani özelliklere sahip dostlarımızı, ABD'nin Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasına seyirci kalmamaya, Kudüs'ü israile veren Amerikan mantığına teslim olmamaya çağırıyoruz." diye konuştu.

BM BİLDİĞİNİZ GİBİ…

Birleşmiş Milletler her zaman yaptığı gibi, yine kınamayla yetindi. BM Irk Ayrımcılığının Ortadan Kaldırılması Komitesi, siyonist rejimin Filistinli göstericilere orantısız güç kullanmasını kınadı.

Komite tarafından yapılan yazılı açıklamada, siyonist rejimin şehit ettiği ve yaraladığı binlerce Filistinli göstericinin hiçbir şekilde güvenlik tehdidi oluşturmadığı vurgulandı. İşgal güçlerinin Filistinli göstericilere orantısız güç kullanmasının kınandığı açıklamada, Gazze'deki durumdan büyük endişe duyulduğunun altı çizildi.

YAPICIOĞLU: KARDEŞLERİMİZİN KATİLİ SADECE TERÖR ÇETESİ DEĞİLDİR

Siyonist terör çetesinin katliamlarına sert tepki gösteren HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “Müslümanların iki kıblesinden ilki, Yeryüzünde inşa edilen mescidlerin ikincisi, İslam'ın üçüncü Harem-i Şerifi Mescid-i Aksa adım adım işgal ediliyor. İşgale direnen Müslümanlar birer birer değil, onar yirmişer şehid ediliyor. Şehid edilen onlarca Filistinli kardeşimizin katili sadece siyonist çeteler ve onlara destek veren siyonist Hristiyanlar değildir. Onları dost ve müttefik kabul eden Müslümanlar da onlar kadar suçludur. Filistin'in başkenti Kudüs'ün, siyonistlerin başkenti olarak ilanına ve elçiliklerini taşımaya cüret edilmesinin nedeni "İslamsız Müslümanlar" haline gelmiş olmamızdır. Çare, değerlerimize sımsıkı sarılmak, inancımızın ve insanlığımızın gereğini yerine getirmek, şiarlarımıza sahip çıkmaktır. Dostumuzu ve düşmanımızı tanımak, bu konuda da ilahi ikaza kulak vermektir. Kardeşliğimizi sağlamlaştırmaktır. Evin içinde yangın çıktıktan sonra yemekle, ütüyle, çamaşırla, yazıyla uğraşılmaz. İç ihtilaflarımızı bir kenara bırakmak zorundayız. Evimiz yanıyor, söndürmek zorundayız. İçinde kardeşlerimiz ölüyor, yetişmek mecburiyetindeyiz.” diyerek siyonist çeteye karşı birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

ŞAHİN: KUDÜS`İN İŞGALİ TESCİLLENMİŞTİR

Konuyla ilgili açıklama yapan HÜDA PAR Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, zaten işgal altında olan Kudüs`ün işgalinin, ABD`nin bu adımıyla tescillendiğini belirtti.

“ABD`nin israilin kuruluşunun 70. yıldönümüne denk getirdiği bu adım, BM`nin kararlarına rağmen atıldı.” diyen Şahin, “Ancak burada İslam âleminin tavrını sorgulamak gerekir. Bugün, İslam âlemi için acı bir gündür. Kudüs zaten işgal altındaydı. Artık resmi olarak işgal tescillenmiş olacak. İslam âlemi tarihinde bu durumlardan çok az yaşadı. Biz bu dönem Müslümanları için acı bir gündür.” diye konuştu.

ABD`nin bu kararı, ümmetin iç çekişmelerini fırsat bilerek aldığının altını çizen Şahin, siyonist rejimin de 70 yıl önce yine ümmetin ihtilafları üzerine kurulduğunu hatırlattı. Şahin, “Bugün aynı şekilde İslam ümmetinin iç çekişmeleri üzerine “büyük israil devleti”nin adımları atılıyor. Kudüs de bu devletin başkenti olarak tanınıyor.” açıklamasında bulundu.

İslam ülkelerinin tutumunu da eleştiren Şahin, “BM benzeri kuruluşlar, siyonist rejimi korumak amaçlı kurulmuş kuruluşlardır. Ancak BM nezdinde atılması gereken adımlar yine de atılmalı ve gündem oluşturulmalıdır. İslami kuruluşlar ise çok fazla fonksiyonu olan kuruluşlar değildir. Çünkü onların öncülüğünü yapan ülkelerin birçoğu siyonist rejime hizmet ediyorlar. Suud rejiminin, BAE`nin ve Mısır`ın pozisyonu, işgal rejimine hizmet eder bir pozisyondur.” şeklinde konuştu.

İslam ülkelerinin bu ülkelerle sınırlı olmadığını hatırlatan Şahin, Türkiye, İran, Malezya, Endonezya, Pakistan gibi ülkelerin de bazı adımlar atabileceğini vurguladı. Şahin, bu adımları şöyle sıraladı: “İsrail ve ABD ile ilişkiler gözden geçirilmelidir. ABD Büyükelçileri çağrılıp nota verilmelidir. Müslümanlar, israil karşısında birleşip, ihtilaflarını bir kenara bırakmalıdırlar.”

Müslümanların sokak gösterilerinin de devam etmesi gerektiğini belirten Şahin, gösterilerin, Filistin halkı için moral olduğunu ve devletler düzeyinde destek gördüğü takdirde daha büyük bir anlam kazanacağını sözlerine ekledi.

ERDOĞAN: ABD`NİN KARARINI REDDEDİYORUZ

siyonist terör çetesinin katliamlarına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD`nin Kudüs kararını tanımadıklarını belirterek, "Biz, 1967 sınırları dahilinde, başkenti Doğu Kudüs olan, bağımsız, egemen ve coğrafi devamlılığa sahip bir Filistin devletinin kurulmasının, bölgede kalıcı barış ve istikrarın tesisi için yegane yol olduğunu hep söyledik ve söylüyoruz. Bugün ABD'nin büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıma yönündeki kararını, özellikle de uygulama noktasında çok çok talihsiz buluyoruz. Uluslararası hukuku çiğneyen, Birleşmiş Milletler kararlarına aykırı bu kararı bir kez daha reddediyoruz. Son adımı ile Amerika, çözümün değil, sorunun bir parçası olmayı tercih ederek Ortadoğu barış sürecindeki arabuluculuk rolünü yitirmiştir, kaybetmiştir. Uluslararası toplum bir an önce üzerine düşeni yaparak israilin artan saldırganlığını ve Filistin halkına yönelik ihlallerini sona erdirmek için süratle harekete geçmelidir." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak bu atılan adımın insanlığın barışına hizmet etmediğini, tam aksine bölgenin ve insanlığın birbirine düşmesi, bölgeyi karıştırmak için adeta bir "fitil ateşlemesi" olduğunu dile getirdi.

LANET OLSUN SİZE!

Siyonist terör çetesi israilin ve ABD`nin bugünkü uygulamalarının en büyük müsebbibi ise, bugün İslam ülkelerinin başında bulunan ve her zaman onlara destek çıkan kuklaları kişiliksizler olduğundan şüphe yoktur. Aralarında Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri(BAE), Mısır ve Bahreyn`in kukla yöneticileri siyonist çeteye açıktan destek veriyor. Kukla yöneticilerin bu desteğiyle katliamda zirve yapan terör çetesi israil ve destekçilerine karşı Müslüman halklar meydanlara inerek tel`in etti, ‘LANET OLSUN SİZE` diyerek tepki gösterdi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir