• DOLAR 32.45
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2439.955
  • ...

BATMAN - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni teşvik paketini değerlendiren Müstakil Sanayici ve işadamları Derneği ( MÜSİAD ) Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, bunun bugüne kadar açıklanan en kapsamlı teşvik paketi olduğunu söylerken, özellikle stratejik sektörlerin üretimine yönelik desteklerle beraber, Batman'ın da teşviklerden en iyi şekilde faydalanma şansı yakaladığını belirtti.

 

Suad Özdemir, açıklanan teşvik paketinin doğru planlamalar içerdiğini savunurken, özellikle bölgemize yatırımda öncelik verilmesinin önemli olduğunu vurguladı. Teşvik paketinin önemli ayrıntıları da barındırdığını ifade eden Özdemir, özellikle bölgemize yönelik vergi indirimi, KDV iade desteği, gümrük vergisi muafiyeti, sigorta pirimi desteği ve yatırım yeri tahsisi gibi destekler Bugüne kadar yapılan en kapsamlı teşvik paketi olma özelliğini taşıdığını vurguladı.

 

Özdemir: "Bizler ihracatın artırılmasına dönük ve ithalatı azaltacak şekilde uygulamaların olması gerektiğini daha önce de belirtmiştik. Söz konusu pakette bu beklentilerimize cevap bulmuş olduk. Türkiye bilindiği gibi 6. bölgede değerlendirilmektedir. Bu kapsamda ilimiz 6. Bölgede yer almaktadır. Devlet bu paketle bölgemizdeki işverenlerin yükünü üstlenmiş olacaktır. Yatırımların daha çok savunma sanayi, raylı sistem ve kültür turizmi gibi stratejik yatırımlara kayması ihracatı artıracağı gibi ithalatın düşmesine de büyük oranda katkı sağlamış olacaktır" şeklinde konuştu.

 

Son olarak, açıklanan stratejik yatırımlarda, yatırım tutarının 50 milyon lirayı aşması gerektiğini, ayrıca yüzde 40 katma değer üretecek bir yatırım olması gerektiğini dile getiren Özemir, bu duruma göre işletmelerin bir araya gelerek güç birliğine gitmelerini ve büyük projeler üretmelerinin gerekeceğini belirtti. (Halid Coşkun - İLKHA)