• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
9. Astana toplantısı ikili görüşmelerle başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ASTANA - (AA) Kazakistan'ın başkenti Astana'da 9'uncusu düzenlenen Suriye konulu toplantı, taraflar arasındaki ikili görüşmelerle başladı. ABD'nin katılmadığı görüşmelerde Gerginliği Azaltma Bölgelerindeki son durum, Birleşmiş Milletler (BM) gözetimindeki anayasa komitesi çalışmaları ve alıkonulanların serbest bırakılması ele alınıyor.

Astana'daki Rixos President Otel'de yapılan 9'uncu Suriye konulu toplantı, TSİ 08.00 sularında Rusya ve İran arasındaki ikili görüşmelerle başladı.

Rus heyetinin başında Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentiev, İran heyetinin başında Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Cabiri Ensari bulunuyor.

Türkiye heyetine Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Önal başkanlık ediyor.

Toplantıya katılan kaynaklardan alınan bilgiye göre, ABD'nin katılmadığı toplantının ana gündemini Gerginliği Azaltma Bölgelerindeki son durum, anayasa komitesi ve alıkonulanların serbest bırakılması çalışmaları oluşturuyor.

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın öğleden sonra görüşmelere katılması, Ürdün'ün gözlemci olarak görüşmelerde yer alması bekleniyor.

ANA TOPLANTI YARIN BAŞLAYACAK

Baas rejimi ve askeri muhaliflerin temsilcilerinin de katılacağı ana toplantı yarın yapılacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir