• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Solhan'a Kız Yurdu Yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Konu ile ilgili açıklama yapan Solhan Kaymakamı Şeref Aydın, ilçede ortaöğretim okulunda okuyan kız öğrencilerine yönelik 300 kişilik yurt yapılacağı ifade etti.

 

Solhan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığınca hazırlanarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına sunulan ''Öğrenciler Yurt Sayesinde Okuyor'' adlı 300 kişilik Orta Öğretim Kız Yurdu Projesi uygun görüldü. Yurt yapımı için gerekli olan ödenek Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca tahsis edildi.

 

Kız çocuklarının barınma sorunu nedeni ile orta öğretime devam edememelerinin ilçenin öncelikli sorunlarından biri olduğunu belirten Solhan İlçe Kaymakamı Şeref Aydı, projenin hayata geçmesi ile ilçenin genelinde kız çocuklarının önündeki en büyük engelin ortadan kalkacağını belirtti.

 

Kaymakam Aydın, Projenin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğüne sunulmasını öneren Solhan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Vakıf Mütevelli Heyetine ve ayrıca projenin hazırlanmasına, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına sunulması ve projenin kabul görmesine vesile olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Recep Tan'a katkılarından dolayı teşekkür etti.

 

Kaymakam Aydın, "İlçemize bu önemli ve anlamlı hizmeti kazandıran Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'ne de İlçemiz halkı adına müteşekkirim. Ayrıca Solhan halkının bu önemli hizmeti fazlasıyla hak ediyor. Yapılacak olan kız yurdun ilçemize hayırlı olmasını dilerim. 2012 yılı Mayıs- Haziran ayları içerisinde ihalesi yapılacak olan Orta öğretim Kız Yurdu binası yapımının aynı yıl içerisinde tamamlanması planlanmaktadır. Yurt binası güvenlik tedbirleri de göz önünde bulundurularak YİBO sınırları içerisinde yapılması kararlaştırılmıştır" dedi.
(Furkan Bingöl-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir