• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Aynı Karede Gözükmek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

`Müslümanlara` karşı her fırsatta düşmanlığını göstermekten geri durmayan medyanın haberlerini seyrettikten sonra moralim iyice bozuldu... Kitap okumanın beni rahatlatacağını düşünerek Risale-i Nur külliyatından Emirdağ Lâhikası kitabını elime aldım... Rastgele bir sayfa açıp okumaya başladım... `Aziz, sıddık kardeşlerim ve mübarek vârislerim ve emin vekillerim, Evvelâ: Size kat`î haber veriyorum ki, hakkımızda ve Risale-i Nur hizmetinde, inayet-i Rabbaniye ve tevfikat-ı Samedaniye devam ediyor. Zahiren çirkin perdeler altında, gayet güzel neticeler var. Bir zararımıza bedel, yüz menfaat bizlere ihsan ediliyor. Onun için, geçici, muvakkat sıkıntılara ve sarsıntılara ehemmiyet vermemek lâzımdır...` Bu paragrafı okuyunca çok şaşırdım. Daha önceleri bu kitabı okumuştum ama bu kısım dikkatimi çekmemişti. Paragraf üzerinde âcizane tefekkür etmeye başladım... Üstadın başına gelenlerle `Müslümanların` başlarına gelenleri biraz kıyaslayınca tamamen birbiri ile örtüştüğünü gördüm. Üstadın risalelerini yasaklamaya çalışan zihniyet ne yaptıysa başarılı olamadı. Aksine risalelerin daha fazla insan tarafından okunmasına yardımcı oldular... Cezaevine atmakla onu İslam davasına hizmet etmekten mahrum bırakacaklarını zanneden zalimler, Üstadın zindanı medreseye çevirdiğini görünce onu İslam davasına hizmet etmekten alıkoyamayacaklarını gayet iyi anlamışlardı. Sürgünler, zindanlar, zehirlemeler onu İslam davasına hizmet etmekten bir an olsun uzaklaştırmamıştı. `Müslümanlara` gelince ölümler, hicretler, zindanlar, iftiralar, komplolar onları İslam davasına hizmet etmekten alıkoymadı. Aksine onları daha çok çalışmaya sevk etti. Malum medya Müslümanları karalamakla onlara olan teveccühü kıracağını zannetti ama başarılı olmadı. Bir nevi insanlar üzerindeki korku putlarının yıkılmasına yardımcı oldular. Üstadın hayatına baktığımızda `Müslümanlarla` birçok yönünün örtüştüğünü görürüz. Üstadı anlamak isteyen onun gibi İslam davası için tavizsiz olmalıdır. Sadece kitaplarını okumakla Üstadı anlamamız mümkün değildir. Onun çektiği sıkıntıları çeken, onun gibi sürgün edilen, onun gibi zindana atılan ancak Üstadı ve risalelerini anlayabilir. Kısacası Üstad gibi İslam davasına hizmet etmek istiyorsak onunla aynı karede olmamız lazımdır. Her türlü baskıya rağmen İslam davası için hizmetten geri durmayan Müslümanlara selam olsun...Allah bizlere Nebilerle, Sıddıklarla, Şehidlerle ve Salihlerle aynı karede bulunmayı nasip etsin.

Mesut Gözlü / Erzincan - Yaş: 24

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir