• DOLAR 32.543
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2456.658
  • ...
Depremzede Öğrencilere Harç Desteği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde yaşanan depremlerden her kesim gibi öğrenciler de etkilendi. Üniversitede okuyan öğrenciler özellikle üniversite harcını yatırmada sıkıntı yaşayacaklarını dile getirerek, yetkililerden kendilerine yardımcı olunmasını istemişlerdi.

 

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal da bu konuda bir açıklama yaparak, YÖK nezdinde girişimlerde bulunduklarını kabul edilmesi halinde öğrencilerinden üniversite harcı almayacaklarını dile getirmişti.

 

Bununla beraber öğrenciler için yardım kampanyası başlattıklarını da anlatan Battal, toplanan paraları öğrencilere burs olarak vermeyi düşündüklerini, YÖK'ün harç almama önerisini kabul etmemesi halinde ise toplanan paralarla belirledikleri kriterler dahilinde öğrencilerin harçlarını yatırmalarına yardımcı olacaklarını söylemişti.

 

Yüzüncü Yıl Üniversitesinden yapılan bir açıklamayla yardım için açılan hesaplarda toplanan paralarla öğrencilerin harçlarının yatırılmasına yardımcı olunacağı duyuruldu.

 

İşte Yüzüncü Yıl Üniversitesinden yapılan duyuru:
Van ve Erciş'te ikamet eden, evleri hasarlı olan, katkı kredisi almayan ve ödeme güçlüğü çeken öğrencilerimizin öğrenim harçları, açılan yardım hesaplarında toplanan para ile ve ekte birimlere ayrılan kontenjan dahilinde üniversitemiz tarafında ödenecektir. Öğrencilerimiz ekteki formu doldurarak 10 Nisan 2012 Salı günü mesai bitimine kadar birimlerine veya ogrenci@yyu.edu.tr adresine göndermeleri gerekmektedir.
Normal öğretimden 720, ikinci öğretimden ise 98 öğrencinin harcının yatırılmasına yardımcı olunacağı hatırlatılırken, hangi fakülteden kaç öğrenciye yardım yapılacağı ise detaylı bir şekilde belirtildi.
İlgili açıklamaya ve detaylarına www.yyu.edu.tr adresinden ulaşılabiliyor.
(Mahmut Aytekin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir