• DOLAR 32.459
  • EURO 34.747
  • ALTIN 2437.865
  • ...
Ayasofya önünde namaz kılıp dua ettiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anadolu Gençliği Derneği (AGD) tarafından her yıl İstanbul'un fethi yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında 1937 yılında müzeye çevrilen Ayasofya'nın önünde toplanan binlerce kişi sabah namazı kılıp, Ayasofya'nın ibadete açılması için dua etti.

'Zincirler Kırılsın Ayasofya Açılsın' ve 'Seccadeni al da gel' çağrılarıyla Türkiye ve İstanbul'un çeşitli yerlerinden gelen binlerce kişi, saat 04.00 sıralarında Ayasofya Meydanı'nda toplandı.

Kalabalık grup sık sık 'Zincirler Kırılsın, Ayasofya Açılsın' sloganları atarak tekbirler getirdi.

Sultanahmet Cami Müezzini Hafız İbrahim Altuntaş tarafından okunan Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan etkinlik AGD Genel Başkanı Salih Turhan'ın konuşmasıyla devam etti.

Ayasofya'da namaz kılınana kadar mücadeleye devam edeceğiz

Turhan, Ayasofya'ya verilen değerin cami olmasından kaynaklandığını belirterek, müze olarak değerlendirilmesini kabul etmediklerini belirtti.

1970 yılından bu yana AGD olarak Ayasofya'nın ibadete açılması için çalışma yaptıklarını dile getiren Turhan "İnşallah minarelerinde ezanlar, içinde namazlar kılınana kadar hep beraber dışarda değil içerde namaz kılana kadar bu mücadelemiz devam edecek." diye konuştu.

"Bırakın Kudüs'ü Tel-Aviv'i bile israilin başkenti olarak kabul etmiyoruz"

Bugün sadece Ayasofya Camii için değil, Mescid-i Aksa için de toplandıklarını belirten Turhan, "Yaklaşık 6 ay önce ABD Başkanı Trump yaptığı açıklamada Büyükelçiliğini Tel-Aviv'den Kudüs'e taşıma ve ayrıca Kudüs'ü siyonist israilin başkenti olarak ilan ettiğini söyledi. Biz de kendisine buradan sesleniyoruz! Bırakın Kudüs'ün israilin başkenti olmasını, Tel-Aviv'i bile israilin başkenti olarak kabul etmiyoruz. O topraklar Filistin'in toprakları, oradan defolana kadar Allah'ın izniyle mücadelemiz devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Ayasofya'nın ibadete açılması için namaz kılınıp dua edildi

Yapılan konuşmanın ardından meydanda toplanan cemaatle sabah namazı kılarak Ayasofya'nın ibadete açılması için dua etti. Kalabalık grup namaz ve duanın ardından olaysız şekilde dağıldı. (Nizamettin Aşkın- İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir