• DOLAR 32.687
  • EURO 35.41
  • ALTIN 2473.42
  • ...
Kur`an Ve Kudüs İçin Ayaktayız  Birlik Zamanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Müslümanlar kutsalları için ayakta. Bir yandan Fransız hadsizliği, diğer yanda da işgalci ABD-Siyonist alçaklığı Müslümanları meydanlara döktü. 300 Fransız'ın Kur'an'dan bazı ayetlerin çıkarılması yönündeki skandal bildirisi ve emperyalist ABD Başkanı Donald Trump'ın Tel Aviv'de bulunan ABD Büyükelçiliğini Kudüs'e taşınmasının hazırlığı niteliğindeki adımları atmasındaki şer planı, Müslümanları meydanlara döktü. Türkiye başta olmak üzere dünya genelince kitlesel basın açıklamaları düzenlendi, birlik mesajları verildi.

İŞTE O GÖSTERİLERİN BİR KISMI:

DİYARBAKIR

Fransa'da Kur'an'a yönelik saldırıları telin amaçlı Diyarbakır'da düzenlenen kitlesel basın açıklamasında, İslam'ın kutsallarına yapılan her türlü saldırıya karşı en güçlü şekilde tepki göstermenin Müslümanlar için bir mükellefiyet olduğu vurgulandı. Cuma namazı sonrası tarihi Ulu Camii önünde yapılan kitlesel basın açıklamasını STK'lar adına Mehmet Şimşek okudu. İslam coğrafyasında yaşanan iç çatışmalar ve fikri bölünmüşlüğün İslam düşmanı sömürgecilerin cüretini arttırdığını, yeni katliamlara ve işgallere zemin hazırladığını, yeni pervasızlıklara imza atılmakta olduğunu belirten Şimşek, bir tarafta ABD'nin, diğer tarafta Avrupa'nın öncü sömürgecilerinden Fransa'nın, siyonistlerle iş birliği içerisinde yeni saldırılar düzenlediğini belirtti. Emperyalist ABD'nin başkanı Trump'ın, Kudüs'ü siyonistlerin başkenti olarak tanıması ve işgal topraklarındaki sözüm ona elçiliklerini 14 Mayıs'ta Kudüs'e taşıma kararını hatırlatan Şimşek, bu kararın maalesef İslam ülkelerinin güçlü ve etkili tepki göstermemelerinden kaynaklandığını vurguladı.

"MUKADDES TOPRAKLARDA İŞGALCİ OLANLARIN HER TÜRLÜ GİRİŞİMİ MUHAKKAK AKAMETE UĞRAYACAKTIR"

İslam topraklarının bir gün siyonist ve ABD`den arınacağını söyleyen Şimşek, "14 Mayıs hem ABD için hem de Siyonistler için yeni miat olacaktır, ama bu onların hesabını yaptıkları bir gelecek olmayacaktır. Planları tersyüz eden Rabbimiz, onların akıbetini de öncekilerin akıbetinden farklı kılmayacaktır. Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın bulunduğu mukaddes topraklarda işgalci olanların her türlü girişimi muhakkak akamete uğrayacaktır. 'Küfür tek millettir' kaidesince, İslam ve Müslümanlar üzerinde hesapların yapıldığı birçok masanın var olduğunu ve duraksamadan çalıştıklarını biliyoruz." dedi. Son günlerde bu anlamda Fransa'nın da farklı bir açıdan Kur'an'ı hedef aldığını müşahede ettiklerini ifade eden Şimşek, tarihi katliamlarla dolu Fransa'nın, Kur'an-ı Kerim'e iftiralarda bulunarak tahrif etmeye yeltenmesinin affedilemez bir tutum olduğunu belirtti.

"FRANSIZLARIN BU TAVRININ ARKASINDA SİYONİST AKLIN ROL ALDIĞI ŞÜPHE GÖTÜRMEZ BİR GERÇEKTİR"

Şimşek, açıklamasını şöyle sonlandırdı: "Siyonizmin yardakçılığını yapan 300 Fransız'ın yayımladığı Kur'an düşmanlığını izhar eden manifesto, lanetlenecek bir bildiridir. İsrailoğullarından başka tüm insanlığın aşağılandığı, kadınların hakir görüldüğü muharref Tevrat'ta yazılanları görmeyip, iftiralarla Kur'an'a saldırma cüretinde bulunan Fransızların bu tavrının arkasında siyonist aklın rol aldığı şüphe götürmez bir gerçektir. Özelde son 70 yılda Filistin topraklarında işlenen katliamlar, genelde bütün bir İslam coğrafyasındaki sömürgeci barbarlığın ana aktörlerinin insanlık dersi vermeye kalkması, büyük bir aymazlık ve insanlığın aklıyla alay etmektir. Bu ve bunun gibi girişimlerin hedefine ulaşmayacağı muhakkaktır. Lakin İslam ümmetinin bu tür pervasızlıklara göz yumması, tepkisiz kalması da beklenemez. İslam'ın kutsallarına yapılan her türlü saldırıya karşı en güçlü şekilde tepki göstermek Müslümanlar için bir mükellefiyettir.  Bu münasebetle, dinimize ve onun yüce değerlerine karşı yapılan saldırıları lanetlediğimizi belirtmek isteriz. Ne Müslümanın kanı ucuzdur ne de kutsalları hedef alınacak kadar değersizdir. Tarih, zalimlerin attığı her adımı yazacak, zaman ise anı geldiğinde bu yapılanların hesabını soracaktır."

BATMAN

Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi öncülüğünde bir araya gelen Batman'daki 50'yi aşkın İslami sivil toplum kuruluşu, 300 Fransız'ın Kur'an'dan bazı ayetlerin çıkarılması yönündeki skandal bildirisi ve emperyalist ABD Başkanı Donald Trump'ın Tel Aviv'de bulunan ABD Büyükelçiliğini Kudüs'e taşınmasının hazırlığı niteliğindeki adımları atmasındaki şer planı, kitlesel basın açıklamasıyla protesto etti. "Kudüs İçin Meydanlara" temasıyla "Gülistan Caddesinde" düzenlenen kitlesel basın açıklamasına; HÜDA PAR Genel Başkanı Aydın Gök, İl Başkanı Davut Şahin, Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, siyasi parti temsilcileri, İttihadul Ulema Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, STK temsilcileri ve halk katıldı. Basın açıklamasında sık sık tekbir getirildi, "Kahrolsun israil, kahrolsun Amerika", "Müslüman uyuma Kudüs'e sahip çık" sloganları atıldı. Basın açıklamasında Kürtçe bir konuşma yapan bölgenin tanınmış kanaat önderlerinden Molla Mehmet Beşir Varol, Kudüs'ün Müslümanların ortak değeri olduğunu belirtti.

"KUDÜS'Ü ZALİMLERE BIRAKMAYACAĞIZ"

Kudüs'ün özgürlüğünün Müslümanların vahdetiyle sağlanabileceğini belirten Varol, "Kudüs Müslümanların mukaddesatlarından bir tanesidir. Filistin mekânı çok sayıda enbiyanın mekânıdır. Bunun için Kudüs önemli bir mukaddesatımızdır. Bizler buradan ilan ediyoruz: Kudüs'ü, Mescid-i Aksa'yı kesinlikle siyonistlere, Amerika'ya ve zalimlere bırakmayacağız. Her daim canımız ve malımızla Kudüs'ü savunacağız, mazlum Filistin'in yanında olacağız. Bu bizim bir sözümüzdür. Bizler bu sözü vermek için toplandık. Ne ihtiyaç varsa bizler hazırız." dedi.

"İZZET MUKADDESATLARA SAHİP ÇIKMAKTADIR"

İslam'ın mukaddesatlarına sahip çıkmanın kurtuluş vesilesi olduğuna vurgu yapan Varol, "Kim mukaddesatlarını terk ederse ne dünyada ne de ahirette hiçbir zaman aziz olmayacaktır. Çünkü kâinat Allah'ın mülküdür. Bu mukaddesatları Allah bizlere mukaddes kılmıştır. İzzet mukaddesatlara sahip çıkmaktadır. Tarihte kim mukaddesatlarını terk etmişse zelil olmuştur. Hiçbir zaman aziz olmamış, perişan olmuşlardır. Müslümanlar mukaddesatlarını öncelerse, ihtilaflarını geriye atarsa Kudüs özgür olur. Biz Müslümanlar hep birlikte Kudüs'e sahip çıkmalıyız." diye konuştu.

BİNGÖL

Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu öncülüğünde bir araya gelen Bingöllüler, Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin de aralarında bulunduğu 300 Fransız'ın, Kur'an-ı Kerim'deki bazı ayetlerin çıkarılması yönündeki küstah bildirisi ve ABD`nin Kudüs`ü siyonist işgalcilerin başkenti ilan etmesini tel'in etti.   Bingöllü STK'lardan oluşan "Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu"nun organize ettiği kitlesel basın açıklaması, cuma namazının ardından Genç Caddesi Dörtyol Saat Kulesi önünde yapıldı. Platform adına basın açıklamasını okuyan Doktor Necmettin Bulut, "ABD`nin israil büyükelçiliğini Kudüs`e taşımasına tepki göstermek, Filistinli kardeşlerimizin düzenlediği 'Büyük Dönüş Yürüyüşü'ne destek vermek, 'Büyük Felaket' olarak adlandırılan Nakba`nın 70`nci yılını protesto etmek ve Fransa`da Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim hakkında yayımlanan hadsiz bildiriyi lanetlemek için bütün kardeşlerimizle meydanlardayız." dedi.

GAZİANTEP

Fransa'da, aralarında eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, üç eski başbakan, Yahudi ve Hristiyan cemaat temsilcileriyle yazarların da bulunduğu 300 kişinin imzasıyla yayımlanan, Kur'an-ı Kerim'den "şiddet ve Yahudi karşıtı fikirleri yaydığı iddiasıyla bazı ayetlerin çıkarılması" yönündeki bildiri, Gaziantep'te protesto edildi. İHH İnsani Yardım Derneği Gaziantep Şubesinin çağrısı üzerine, cuma namazı sonrası Ulu Cami'de toplanan kalabalık, Fransa, ABD ve İsrail aleyhine sloganlar attı. Gaziantep İHH İnsani Yardım Derneği Şube Başkanı Engin Erbatan, grup adına yaptığı konuşmada, Müslüman coğrafyasında yıllardır kan ve gözyaşının olduğunu, bunun tek sorumlusunun ise İslam düşmanı ülkeler olduğunu söyledi.

BİTLİS

Bitlis`te Medeniyet Platformunun öncülüğünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, ABD`nin siyonist büyükelçiliğini Kudüs`e taşıması ve eski Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin başını çektiği 300 Fransız`ın Kur`an`dan bazı ayetlerin çıkarılması yönündeki skandal bildirisini düzenledikleri basın açıklamasıyla telin ettiler. Cuma namazı çıkışında Merkez Ulu Camii önünde sağanak yağışa rağmen toplanan kalabalık, sık sık tekbir getirdi. STK'lar adına basın açıklamasını okuyan Bitlis Medeniyet Platformu Dönem Sözcü Yardımcısı Cihat Veysel Aki, 15 Mayıs'ın Büyük Felaket Nakba`nın 70`nci yıl dönümü olduğunu hatırlattı. Aki, 70 yıldan bu yana siyonist rejimin, Müslümanları kışkırtmak amacıyla Mescid-i Aksa etrafında yaşlı, genç, kadın çocuk demeden katliamlarına devam ettiğini belirterek, "İsrail ve askerleri, kirli postallarla Kıble Camii`nin içinde terör estirip ibadet eden insanlara gaz bombalarıyla ve plastik mermilerle saldırarak, camide bulunan Kur`an-ı Kerimleri yerlere atıp üstlerine basarak hukuksuzluğa hız kesmeden devam etmektedir. Filistin`e, Gazze`ye uygulanan abluka ve ambargo her geçen gün ağırlaşmaktadır. 70 yıldır hakları, toprakları, vatanları, canları, malları gasp edilen Filistinliler; israil zulmü altında yaşamlarını devam ettirmeye çalışıyorlar." dedi.

VAN

Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de sivil toplum kuruluşları, ABD'nin İsrail büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararını ve Fransa'da Kur'an-ı Kerim'den bazı ayetlerin çıkarılması için 300 kişinin imzasıyla yayınlanan bildiriyi protesto etti. Van'da Köklü Değişim Dergisi çalışanları ve vatandaşlar, cuma namazı çıkışında Hz. Ömer Camisi önünde toplanarak "Kahrolsun İsrail ve işbirlikçileri" sloganları attı. Basın açıklamasını okuyan Muhammet Sami Leng, her gün dünyanın bir yerinde Müslümanların katledildiğini söyledi.   Müslümanlara yönelik saldırılar karşısında susmayacaklarını belirten Leng, "Amerika Müslüman şehri Kudüs'ü Yahudilere başkent yaparken Müslümanlar sadece izlemekle mi kalacak?" dedi. Erciş Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu da cuma namazı çıkışı Van Yolu Camisi önünde protesto gösterisi düzenledi. 

TRABZON

Cuma namazı sonrasında Tarihi İskenderpaşa Cami önünde toplanan İHH üyeleri, sloganlar eşliğinde ABD'nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasına tepki gösterdi. Grup adına basın açıklamasını okuyan İHH Trabzon Şube Başkanı Zühtü Kalma, Filistin'de düzenlenen Büyük Dönüş Yürüyüşü'ne destek vermek, Nakba'nın 70. yılını protesto etmek ve Fransa'da Kuran'ı Kerim hakkında yayımlanan bildiriyi lanetlemek için meydanlarda olduklarını söyledi. Türkiye'de, ABD'nin ve İsrail'in bu hukuksuz kararına ve uygulamalarına karşı çıktıklarını vurgulayan Kalma, "Tüm Filistin ve Kudüs sevdalıları olarak bu davayı savunmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

KAHRAMANMARAŞ

Fransa'da, Kur'an-ı Kerim'den "şiddet ve Yahudi karşıtı fikirleri yaydığı iddiasıyla bazı ayetlerin çıkarılması" yönündeki bildiri ile ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in resmi başkenti olarak tanıması Kahramanmaraş'ta kınandı. Kahramanmaraş Platformuna bağlı yaklaşık 100 sivil toplum kuruluşunun temsilcisi, Ulu Cami önünde toplandı. "Katil İsrail, Aksa'dan, Filistin'den ve Ortadoğu'dan defol" yazılı pankartı açan grup, taşıdıkları "Kanımız aksa da zafer İslam'ın" ve "Zalimler, hesap gününün dehşetinden korkun" yazılı dövizlerle tekbir getirip slogan attı.

ARTVİN

Artvin Sivil Toplum Platformu üyeleri, ABD'nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararına tepki gösterdi. Halit Paşa Meydanı'nda toplanan grup adına basın açıklaması yapan İnsan hak ve Hürriyetleri (İHH) Artvin Şube Başkanı Latif Yılmaztürk, Filistin'de düzenlenen Büyük Dönüş Yürüyüşü'ne destek vermek, Nakba'nın 70. yılını protesto etmek ve Fransa'da Kur'an-ı Kerim hakkında yayımlanan bildiriyi lanetlemek için meydanlarda olduklarını söyledi.  Filistin'e Gazze'de uygulanan abluka ve ambargonun her geçen gün ağırlaştığını belirten Yılmaztürk, 70 yıldır hakları, toprakları, canları, malları gasp edilen Filistinlilerin, kadın ve çocuklarla son bir aydır Büyük Dönüş Yürüyüşü gerçekleştirdiğini aktardı.

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'de bazı sivil toplum kuruluşları ile siyasi partiler, Fransa'daki "Kur'an-ı Kerim" tartışmasına tepki gösterdi. Grup, 15 Temmuz Zafer Meydanı'nda bir araya gelerek, Fransa'da, aralarında eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, üç eski başbakan, Yahudi ve Hristiyan cemaat temsilcileriyle yazarların da bulunduğu 300 kişinin imzasıyla yayımlanan, Kuran-ı Kerim'den "şiddet ve Yahudi karşıtı fikirleri yaydığı iddiasıyla bazı ayetlerin çıkarılması" yönündeki bildiriyi kınadı.

ENDONEZYA`DA FİLİSTİN`E DESTEK GÖSTERİSİ

Endonezya`da ABD`nin büyükelçiliğini Kudüs`e taşıma kararına karşı Filistin`e destek gösterisi düzenlendi. Başkent Cakarta`da Özgür Beytülmakdis Endonezya Koalisyonu öncülüğünde ülkenin özgürlük simgesi olan Monas alanında düzenlenen gösteriye binlerce kişi katıldı.  Tekbir getirerek ABD aleyhinde slogan atan kalabalık, ellerinde taşıdıkları Filistin bayraklarının yanı sıra üzerinde "Betül Makdis bizim, geri çekil", "Özgür Kudüs" ve "Kudüs`ü savun" yazılı, Filistin`i destekleyen pankartlar açtı. Filistin sorununa destek amacıyla aktivist, din adamı ve sivil toplum liderlerinin katıldığı gösteride, yardımseverler de Filistin için maddi destekte bulundu. Monas alanında toplu kılınan Cuma namazı ve Filistin için edilen duaların ardından gösteri sona erdi.

GAZZE'DE KUDÜS'E DESTEK KOŞUSU DÜZENLENDİ

Gazze'deki İçişleri Bakanlığının Kudüs ve Filistin'e Destek için Evrensel Topluluk işbirliğiyle düzenlediği koşu, Yasama Konseyi meydanında başladı. Beş kilometrelik koşuya yaklaşık 120 atlet katıldı. Yarışta Filistinli Hazım Halase birinci geldi. Katılımcılara seslenen Filistin Yasama Konseyi milletvekili Ahmed Bahr, yaptığı konuşmada, "Koşu, 'Biz burada Filistin'deyiz' demek için düzenlendi. Bu faaliyet aracılığıyla dünyaya 'Kudüs, Filistin'in ebedi başkentidir' mesajını iletiyoruz." ifadelerini kullandı. Gazze'nin 14-15 Mayıs'ta milyonluk dönüş gösterisine hazırlandığını dile getiren Bahr, tüm halka Kudüs'e destek için bu eyleme katılma çağrısında bulundu.

GAZZE'DE 'HAZIRLIK VE UYARI CUMASI'

İşgalci İsrail ablukası altında 2006'dan beri büyük bir insani kriz yaşayan Gazze Şeridi'ndeki binlerce Filistinli, 30 Mart'tan bu yana devam eden barışçıl Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterileri kapsamında bugün de sınırda toplandı. ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını protesto için 14 Mayıs, Nekbe'nin 70. yılı münasebetiyle 15 Mayıs'ta yapılacak "milyonluk dönüş yürüyüşüne" atıfla "Hazırlık ve Uyarı Cuması" adı verilen Büyük Dönüş Yürüyüşü'nün yedinci cumasındaki gösterilerin en önemli adresi yine Gazze sınırı oldu. İsrail keskin nişancıları da son haftalarda kum torbalarından hazırladıkları siperlerin arkasına, Gazze sınırındaki barışçıl gösterilere müdahale etmek amacıyla konuşlandı. İsrail askerlerinin gerçek mermi ve orantısız güç kullanımına rağmen Gazze'deki Filistinliler sınır hattındaki barışçıl gösterilerinden vazgeçmiyor. Göstericiler, İsrail'in 2006'dan bu yana Gazze'ye uyguladığı ablukanın kaldırılmasını ve 5 milyondan fazla Filistinli mültecinin İsrail'in gasbettiği topraklarına geri dönüş haklarının verilmesini talep ediyor.

FAS'TA TOPLANAN ARAP PARLAMENTOSU'NDAN "KUDÜS" VURGUSU

Fas'ın başkenti Rabat'ta toplanan Arap Parlamentosu, Filistin ve Kudüs'ün Arap dünyasının en temel ve kutsal meselesi olduğunu vurguladı. Rabat'taki meclis binasında düzenlenen Arap Parlamentosu dördüncü oturumu açılışında konuşan Arap Parlamentosu Başkanı Meşal bin Fehm es-Silmi, "Filistin ve Kudüs'ün Arap dünyasının en temel ve kutsal meselesi olmaya devam edeceğini" söyledi. Öte yandan Fas Parlamentosu Müsteşarlar Meclisi Başkanı Hekim bin Şimaş da konuşmasında, "Filistin davasının kendileri için öteden beri en önemli tek mesele olduğunu" söyledi. Arap dünyasının istisnai bir döneme girdiğini dile getiren Şimaş, şunları kaydetti: "Bölgede yaşanan istikrarsızlık ve uzun süredir devam eden krizlerin çözülmesi ve karşımıza çıkacak problemleri aşmak için Arap dünyasının iş birliği yapması hayati önem taşıyor."

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir