• DOLAR 32.58
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2457.023
  • ...
"Çöp Olmasın Şifa Olsun" kampanyasına Aile Hekiminden destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt'te geçtiğimiz aylarda İHH tarafından başlatılan "Çöp Olmasın Şifa Olsun" kampanyasına destek olmak amacıyla eczane, vatandaş ve çalışma arkadaşlarından destek alan Aile Hekimi Özgür Aydın, topladığı ilaçları İHH yetkililerine teslim etti.

Topladıkları ilaçları Suriyeli ihtiyaç sahiplerine verilmesi için kampanyaya destek olduğunu söyleyen Aydın, açılmamış, güzel bir şekilde muhafaza edilmiş ve kullanılmamış ilaçların çöpe gideceği ve imha edileceği yerde Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

Aydın, "Biliyorsunuz ki Suriye topraklarında yıllardır siyonist ve emperyalistlerin ve dikta rejimlerin baskıları sonucunda bu topraklar savaş alanına dönmüştür. Bunun neticesinde 10 binlerce insan ölme, 100 binlerce insan hastalık ve sefalete, milyonlarca insanda göçe maruz bırakılmıştır. Biz hekimler olarak insanları yaşatmayı şiar edinmiş meslek gurubuyuz. Ölüme ve kimyasal saldırılara maruz kalan Suriyeli kardeşlerimizin çaresizliğine sessiz kalamazdık. Bizlerde İnsani Yardım Vakfının başlatmış olduğu bu kampanyaya destek vermek istedik, şehir dışından ve Siirt'te bulunan aile hekimleri olsun, eczacılar ve Siirtli vatandaşlardan büyük bir destek aldık. İlaçlarımızı toplayıp güzel bir şekilde kolilerin içine koyduk ve şimdide İHH yetkililerine teslim edeceğiz." şeklinde konuştu

İnsani Yardım Vakfının Türkiye genelinde başlatmış olduğu "Çöp Olmasın Şifa Olsun" kampanyası ile ilgili konuşan İHH Siirt İl Başkan Yardımcısı Sadullah Eldemir, toplanan ilaçları Suriye'deki sağlık ocaklarına teslim edileceğini belirtti.

Eldemir, "Bu mübarek ay hürmetine yapmış olduğu bu yardımdan dolayı Rabbimizin ahirette mükâfatlandırmasını diliyorum. Bizler bu ilaçları aldıktan sonra Suriye'nin Afrin ve İdlip kentlerinde bulunan sağlık ocaklarına dağıtılarak Suriye'de bulunan mazlum kardeşlerimize şifa olacak. Biz bunu amaçlıyoruz ve dinimiz de bizlere bu şekilde davranmayı emrediyor. Kur'an ayetlerinde sürekli yoksul, yetim ve muhtaçlara yardım etmemiz emrediliyor. Bu bizim dinimizin gereğidir. İHH insani yardım vakfı çalışanları bu şiarla yola çıkmış durumda, kampanyamız yaklaşık bir ay önce başladı, belirli aralıklarla ilaç toplamaya devam ediyoruz ve bir yıl boyunca bu kampanya devam edecek." şeklinde konuştu. (Murat Orhan-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir