• DOLAR 32.496
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2441.919
  • ...

Batman Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Besim Eviz, "10-16 Mayıs Engelliler Haftası" münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı.

Ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 10'nunu engelli vatandaşların oluşturduğunu belirten Eviz, engelli olmanın bir kusur olmadığını, hepimizin engelli olma potansiyeli taşıdığımız gerçeğini unutmamamız gerektiğini söyledi.

Bu açıdan engellilerin sorunlarına duyarlı olmak ve onların iş yaşamı içinde rahatlıkla yerlerini alabilecek şartları oluşturmak için işverenlerin desteğine ihtiyaç olduğunu belriten Eviz, "Batman İŞKUR olarak engelli kardeşlerimizin hem meslek edinmeleri hem de edindikleri mesleklerde istihdamlarının sağlanması için önemli projeler ve çalışmalar yürütüyoruz. Bu anlamda 2017-2018 yılında toplam 16 meslek dalında yaklaşık bir milyon 250 bin TL bütçe ile 19 projenin altına imza atarak bu projeler ile 106 engelli vatandaşımızın meslek sahibi olması sağlanmıştır. Ayrıca 13 engelli vatandaşımıza kendi işlerini kurmaları amacıyla hibe desteği verilmiştir." dedi.

"Engelli iş koçu uygulamasını hayata geçireceğiz"

Engelliler için 'Engelli iş koçu' uygulamasını hayata geçirmeye çalıştıklarını ifade eden Eviz, "Özel sektör işverenlerimiz ile yaptığımız tüm çalışmalarda engelli kardeşlerimizin istidam sorunlarının çözümü bizim için yasal ve öncelikli bir görevdir ve her işverenimizin engelli istihdamını artırma noktasında duyarlı olmaya çağırıyoruz. İŞKUR olarak engelli kardeşlerimizin kurumumuz olanaklarından daha fazla istifade edebilmeleri ve iş-işlemlerinin kesintisiz sürdürülmesi amacıyla yakın bir zamanda 'Engelli iş koçu' uygulamasını hayata geçireceğiz. Bu uygulama ile alanında uzman 4 arkadaşımız engelli vatandaşlarımıza yönelik özel hizmet sunacaktır." diye konuştu. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)