• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Gül İle Gülbaz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Efsunlu duygular sarıyor bedenimi ilmek ilmek İntizarın anlıma vurmuş, ruhum aglar sensizligine, Gelirsin biliyorum yoksa ölürüm, ey sultanlar sultanı Semadan katre katre inen bir nur`sun can muhammedim Esirin olmuşum;ey gönül sızım no’ olur bırakma ellerimi İliklerime işledi ; o nazlı narin endemin, bakışın, sesin Ne güneşi senin kadar sevdim, ne yıldızları ey gülşenim gecenin zifiri karanlıgında yollarında kalmış gözlerimin yaşı yagmur misali durmadan yağar..hani deve`nin gözyaşlarını silmiştin ya, benimde gözyaşlarımı siler misin? ruhumun derinliklerinde senin için yeşeren çiğdem çiçeklerini toplayıp ikram etsem alır mısın? canım muhammedim. bakışların mest olmama yeter, gülüşün ömrümün bitmesine bedel.. her meltem ve şimal rüzgarları gelişini kulagıma fısıldadıgında, aşkının depremiyle silkeleniyorum. ey sevgili zülfü`nün teline bagla beni her depremde düşmeyeyim çünkü; her senden düşüşüm ölümüm oluyor..Ah bir hayal edebilseydim yüzünü! Seni hayal etmemin benim için ne kadar önemli oldugunu bir bilsen ey sevgili muhammedim. Doguşun hayata bir anlam güzel gözlüm..seni herşeyden daha çok seviyorum cigerparem.. sen nazlı bir gülsün ben ise senin gülbazın. Bir menekşe olup düşseydin avuçlarıma; ebediyyen koklasaydım seni.. ey deniz yürüyüşlüm, ey şebnem edalım; seni arıyor, seni soruyor, seni istiyor, sana susamışım… seni soran sesler öylesine tatlı bir armoni meydana getiriyorlar ki dünyamda, hep tekrarlıyorum: muhammed mustafa, muhammed mustafa… aah bir gelseydin; duvarları aşktan, suyu sevgiden yaptıgım şu gönül köşkümde otursaydın..sen zümrüdüankasın ellerimi uzatıp o gülden daha mis kokan tüylerini okşasaydım.. bahargözlüm; sen çakıllar arasında parlayan bir pırlantasın. O gülden güzel bakışların, o melodili sesin mest ediyor şu garip gönlümü.. aşkın dorukta oldugu bir nağmesin.. ey muhammed mustafa ; sen tubasın no’ olur ayırma üzerimeden bir an olsun gölgeni.. seni beklemek bekleyişlerin en güzeli . mecnun leylasını, ferhat şirinini, kerem aslısını aramıştı ya, oysa ben seni arıyorum gönül sultanım.. sensiz çöl sıcagında bile üşüyorum.. gözlerimde yaş,kalbimde senin aşkın, ellerimde sevginle sulayıp büyüttügüm nadide güllerle boynu bükük seni bekliyorum canım peygamberim, canım muhammedim..

Mehmet Zülfü Ürü / Diyarbakir (Ergani) – Yaş: 21

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir