• DOLAR 32.745
  • EURO 35.137
  • ALTIN 2448.523
  • ...
Kur`an`a dil uzatanlar hep rezil oldu; Haddinizi bilin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Tahir Özsoy/ DOĞRUHABER

Fransa'da, aralarında eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, üç eski başbakan, Yahudi ve Hristiyan cemaati temsilcileriyle yazarların da bulunduğu 300 kişinin imzasıyla yayınlanan Kur'an-ı Kerim'den "şiddet ve Yahudi karşıtı fikirleri yaydığı gerekçesiyle bazı ayetlerin çıkarılması" yönündeki bildiri, İslam dünyasında tel`in ediliyor. Le Parisien gazetesinin 22 Nisan tarihli baskısında yayımlanan bildiriye yönelik farklı kesimlerden tepkiler gelmeye devam ediyor. Fransa`da gerçekleşen bu küstahlığa kamuoyundan tepkiler dinmezken, siyasi ve akademisyenler de tarihten örnekler vererek ‘Kur`an`a dil uzatanların hep rezil olduğunu, bildiriye imza atan küstah Fransızların hadlerini bilmelerinin gerektiğinin altını çizdi.

HÜDA PAR'DAN SERT TEPKİ

HÜDA PAR Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, üç eski başbakan ve Fransa Yahudi ve Hristiyan kuruluşlarının liderlerinin de olduğu 300 Fransız'ın Kur'an'dan bazı ayetlerin çıkarılması amacını taşıyan bildiriye sert sözlerle karşılık verdi. Kur`an-ı Kerim`in ilahi bir garanti altında olduğunu hatırlatan Şahin, "Aralarında Sarkozy'nin de bulunduğu 300 Fransız`ın bu küstahça girişiminin realitede bir karşılığı yoktur." dedi. Yahudi ve Hıristiyanların kendi kitaplarını tahrif ettikleri gibi Kur`an-ı Kerim`i ve İslam'ı da tahrif etmek istediklerini söyleyen Şahin, Fransa cumhurbaşkanlığını kaybetmiş Sarkozy'nin siyonistlerle işbirliği içerisinde, onların desteğini de alarak seçime yönelik bir yatırım yapmak istediğini söyledi. Şahin, "Sarkozy`nin başını çektiği bu girişim tek kelime ile küstahlıktır. Kur`an-ı Kerim`deki bazı ayetlerin çıkarılma talebinin olabilirlikte bir karşılığı yoktur. Zaten ilahi bir garanti altındadır Kur`an-ı Kerim. Allah`ın kıyamete kadar koruyacağı bir kitaptır. Fransa`nın bu girişiminin herhangi bir karşılığı yoktur realitede. Fakat Hristiyanlar, Yahudiler kendi kitaplarını tahrif ettikleri gibi Kur`an-ı Kerim`i de tahrif etmek istiyorlar. Bu aynı zamanda Fransa Cumhurbaşkanlığını kaybetmiş Sarkozy`nin, siyonistlerle işbirliği içerisinde gerçekleştirmek istediği bir girişimdir. Aslında bir seçim yatırımıdır da.” dedi.

KALIN: BATILILAR KENDİ KAYNAKLARINI SORGULASINLAR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da bildiriye Twitter hesabından tepki göstererek, "Modern çağda cehalet ve hamâkat bu kadar olabilir. Kur`an-ı Kerim kimsenin yapboz tahtası değildir. Kutsal kitabımızdır. Vahyolunduğu gibi kıyamete kadar korunacaktır. Antisemitizm Avrupa`da ortaya çıkmış bir nefret ideolojisidir. Bu sorunu çözmek isteyen Batılılar kendi kaynaklarını sorgulasınlar." açıklamasında bulunmuştu.

KALAY: BU FRANSA`NIN İLK TEŞEBBÜSÜ DEĞİL

İslam Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Şerafettin Kalay, gazetemize yaptığı açıklamada, Kur`an-ı Kerim`in vahyolunduğu gibi kıyamet gününe kadar ilahi muhafaza altında olduğunu belirtti. Kalay,  “Rabbimiz, ‘Kur`an-ı Kerim`i biz indirdik; Onu da koruyacak olan biziz.` buyuruyor. Dolayısıyla kıyamet gününe kadar Kur`an-ı Kerim indirildiği şekilde, hiçbir harfi değişmeden muhafaza edilecektir. Zalimler istese de istemese de. Ancak bu Fransa`nın son teşebbüsü değil, ilk teşebbüsü de değil. Dolayısıyla daha teşebbüs edecek Fransa`nın bu noktada epey bir kara defteri var. Yıllar önce kuzey Afrika`da yine Kur`an-ı Kerim`i tahrif için çalışma yapmışlar. Kur`an-ı Kerim`den ‘Ya eyyuhellezine amenu ekiyellahe ve ekiyyeresûle ve ulil emri minkum`. Orada ki minkum kelimesinin dört harfe çıkarmışlardır. Dolayısıyla gün gelip kendilerine kullanmak için çıkartmışlardır. Ama bir hafta geçmemişti. Çok güzel bir baskıyla Kur`an-ı Kerim`i basmış ve insanlara dağıtmışlardır. Sömürebildikleri, işgal ettikleri yerlerin içerisinde bir haftanın içerisinde fark edilmiş ve insanlar o Kur`an-ı Kerim`leri meydanlara toplayıp yakmışlardır.” dedi.

“GÜÇLERİ YETİYORSA AYNI CÜMLELERİ TEVRAT VE İNCİL İÇİN SÖYLESİNLER”

“Şimdi fiziken yapamadıklarını böyle bir fikir geliştirerek yapmaya çalışıyorlar.” diyen Kalay, şunları kaydetti: “Eğer güçleri yetiyorsa aynı cümleleri Tevrat için söylesinler veya Vatikan`ın kullandığı İncil için söylesinler. Bakın nasıl bir neticeye geliyor. Ama bugün ellerindeki siyasi gücü kullanarak İslam`a karşı yön verme şeklinde küstahça, seviyesizce sanki bir dini, bir inanışı insanlara kanun çıkarıyormuş gibi bir araya gelerek şekillendirmeye çalışıyorlar. Bu işin kabacası… Bunun daha ustacası yani dinler arası diyalog çalışmalarıyla veyahut da küresel din oluşturma çalışması ile yapılıyor. Onlar da başarısız olacaklar. Bu nevi başarısızlıklar inşallah akamete uğrayacaktır. Bu dinde hakiki veçhesiyle kıyamet gününe kadar baki kalacaktır. Kur`an-ı Kerim`de baki kalacaktır.”

DİB: FRANSA'NIN TEKLİFİ HADSİZ VE SAYGISIZ

Diyanet İşleri Başkanlığı, Fransa`da Kur`an-ı Kerim`e karşı başlatılan iftira kampanyasını kınayan bir açıklama yaparak, “Bu ilahi kelam, hiçbir harfi değişmeden günümüze kadar gelmiştir, kıyamete kadar da değişmeyecek ve değiştirilemeyecektir.” değerlendirmesinde bulundu. "Fransa`da yaşlı bir Yahudi kadının öldürülmesi üzerine ortaya çıkan bir takım tartışmalara bağlı olarak bazı odaklar tarafından Müslümanların kutsal kitabı Kur`an-ı Kerim`e karşı bir iftira kampanyasının başlatıldığı ve haddi aşan provokatif tekliflerin dile getirildiğinin" belirtildiği açıklamada "Söz konusu anlayışa sahip bir grup tarafından hadsiz bir tavırla Kur`an-ı Kerim`den bazı ayetlerin çıkarılmasını teklif etme saygısızlığında bulunulmuştur." denildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir