• DOLAR 32.474
  • EURO 34.752
  • ALTIN 2434.44
  • ...
Erdoğan`dan bildiriye sert tepki: Sizin gibi aşağılık değiliz!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'na katıldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran seçimleriyle ilgili seçim takvimin işlemeye başladığını, Cumhurbaşkanlığı adaylarının büyük ölçüde belirlenmiş olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Tek bir dertleri var, o da Recep Tayyip Erdoğan'ı yıkmak. Bizi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına da AK Parti Genel Başkanlığına da Başbakanlığa da Cumhurbaşkanlığına da milletimiz getirdi. Şayet bir gün milletimiz 'tamam' derse, ancak o zaman biz kenara çekiliriz. Bugüne kadar vesayetçilerden darbecilere kadar kim bizi haksız, hukuksuz yere yıkmaya çalıştıysa, her seferinde milletimizle birlikte biz karşılarında durduk. İnşallah 24 Haziran'da da milletimizle birlikte yıkım ekibine hak ettiği bir dersi bir kez daha vereceğimize inanıyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim yarışında başka cumhurbaşkanı adayları da olduğunu, kendilerinin ne kadar çok adayla yarışırsa o kadar memnun olacaklarını belirterek "Demokrasinin güzelliği işte budur" dedi. Türkiye'nin demokraside geldiği noktayı görmek isteyenlerin, 24 Haziran seçimlerindeki bu geniş yelpazeye, çeşitliliğe, renkliliğe bakmalarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bununla birlikte her yiğidin bir yoğurt yiyişi var. Ötekilerin tarzı yıkmak, yok etmek olabilir. Bizim siyaset anlayışımız hizmet üzerine, proje üzerine, yatırım üzerine, inşa üzerine kuruludur. Bu seçimlerde de milletimize demokrasiden, ekonomiye, adaletten altyapıya kadar her alanda yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatacağız." diye konuştu.

Muhalefetin tek projesinin Türkiye'yi eski sisteme geri döndürmek olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan bu tavrın her şeyden önce milletin 16 Nisan'da ortaya koyduğu iradeye saygısızlık olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bütün bunları etkili ve kararlı bir şekilde yapabilmek için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin çok önemli bir kolaylık olacağını, bununla birlikte mecliste de çoğunluğun sağlanmasının şart olduğunun altını çizdi.

"Her şeyden önce, sistem oturana kadar Cumhurbaşkanlığı kararnameleri yanında çok sayıda kanun çıkarmaya veya kanun değişikliğine, hatta anayasa değişikliğine ihtiyaç duyulacaktır." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: "Benim aziz milletimden isteğim şudur: Bizi bugüne kadar yalnız bırakmadınız, bu defa anayasa değişikliği yapabilecek güce bizleri kavuşturmak suretiyle Cumhur İttifakı'na çok daha farklı bir güç katmanız olacaktır. Bugüne kadar yaptığımız icraatları, sağladığımız istikrar ve güven ortamına borçluyuz. Yeni dönemde de istikrarın ve güvenin temininde meclis çoğunluğu önemlidir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı'yla amaçlarının Mecliste sadece çoğunluğu elde etmek değil, aynı zamanda reformlar için gereken anayasa değişikliği sayısına da ulaşmak olduğuna işaret ederek, "Milletimizin desteğiyle Cumhur İttifakı'nın anayasa değişikliği çıtasının üzerine çıkacağına ben inanıyorum, milletime güveniyorum." dedi.

"Biz sizin ne denli aşağılık olduğunuzu biliyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında geçtiğimiz günlerde Fransa'da bir grup yazar ve siyasetçinin Kur'an-ı Kerim'den bazı ayetlerin çıkartılmasını isteyen bir bildiri yayınlamalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. "Bunu söyleyenlerin Kur'an-ı Kerim'den haberlerinin olmadığı çok belli de, acaba ömürlerinde kendi kitapları İncil'i hiç okumuşlar mıdır veya Tevrat'ı okumuşlar mıdır veya Zebur'u okumuşlar mıdır?" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Okusalar herhâlde İncil'in de yasaklanmasını isterler. Ama bunların böyle bir sorunu, böyle bir derdi asla yok. Biz Batı ülkelerini İslam düşmanlığı, Türk düşmanlığı, yabancı düşmanlığı, ırkçılık konusunda uyardıkça adımız kötüye çıkıyor. Ey Batı, bak bizim kutsal kitabımıza saldırdıkça şunu bilesiniz ki; biz sizin kutsallarınıza saldırmayacağız ama sizi alaşağı edeceğiz, bunu da bilin. Siz her şeyden önce kimsiniz de bizim kutsalımıza veya kutsallarımıza saldırıyorsunuz. Biz sizin ne denli aşağılık olduğunuzu biliyoruz. Bunu zaten her yerde yaptınız, yapıyorsunuz, yeni tanımadık sizi. Fakat ne kadar siz bunları yapsanız da biz sizin kutsallarınıza aynı dille saldırmayacağız." (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir