• DOLAR 32.444
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2448.44
  • ...
"Kangren olmuş sorunlarının başında maalesef uyuşturucu olayı geliyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında, "Uyuşturucu ile Mücadele Kurulu" toplantısı gerçekleştirildi.

 "Uyuşturucu ile Mücadele Kurulu" toplantısında, yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Ustaoğlu, ülkenin ve ilin kangrenleşmiş sorunlarından birinin de uyuşturucu olduğu dikkat çekti. Ustaoğlu, toplantıda, uyuşturucuyla mücadelede toplumun her katmanıyla birlikte hareket edilmesi gerektiği vurgulandı.

Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Ustaoğlu, Bitlis'te uyuşturucu ile mücadele konusunda birçok kurumun görev yaptığını, ancak bu dağınık sistemde koordinasyonu sağlamakta güçlük çektiklerini, oluşturulan bu komisyonla bu sorunun çözümü noktasında ciddi kararların alındığını belirtti.

Uyuşturucuyu tetikleyen birçok nedenin olduğuna dikkat çeken Ustaoğlu, "Bitlis ili uyuşturucu ile mücadele yerel eylem planımız doğrultusunda zaman zaman toplantılar gerçekleştiriyoruz. Bu toplantılarımızda almış olduğumuz kararları hem sizlerle hem de basın yoluyla kamuoyuyla paylaşıyoruz. Bu anlamda bugün ilimizin uyuşturucu ile mücadelede eylem planı çerçevesinde koordinasyon kurulunu toplayarak gelinen noktayı paylaşmak istedik. İlimizin ve ülkemizin kangren olmuş sorunlarının başında maalesef uyuşturucu olayı geliyor. Özellikle bölgemizin ekonomik ve sosyal anlamda da biraz geri kalması bu noktada gençlerimizin, işsizliğin had safhada olması ilimiz açısından böyle bire sıkıntıyı da ister istemez beraberinde getiriyor." dedi.

"Uyuşturucunun kullanıldığı tescilli olmayan metruk binaları yıkıyoruz"

Bitlis'te gençlerin uyuşturucu almak üzere kullandıkları tescilli olmayan birçok metruk binanın yıkıldığını hatırlatan Ustaoğlu, şunları söyledi: "Özellikle uyuşturucu ile mücadele ekonomik boyutu ile sosyal boyutu ile ele alınarak masaya yatırılıyor. Uyuşturucu ile mücadele konusunda gerek aileler ile görüşerek, gerekse sağlık hizmeti almak isteyen uyuşturucu bağımlıları ile mücadele etmek için komisyonumuz çalışıyor. Eğer aile ekonomik sorun yaşıyorsa ona ekonomik destek veriliyor. Eğer bağımlı olan çocukları bu illetten kurtulmak istiyorsa tedavi giderlerini karşılıyoruz. Bitlis'te gençlerimizin uyuşturucu kullandığı tespit edilen ve tescilli olmayan birçok metruk binaları yıktık. Uyuşturucuyla mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir." diye konuştu.

Konuşmanın ardından komisyonun ilde yaptığı çalışmalar anlatıldı. Toplantıya, Vali Yardımcısı Tolga Polat, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve bazı kurum amirleri katıldılar.(Şükrü Tontaş-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir