• DOLAR 34.591
  • EURO 36.388
  • ALTIN 2934.445
  • ...
Öğrencilere kodlama ve robotik eğitimleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ağrı Valiliği himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "KODLAĞRI" projesi kapsamında il genelindeki ortaokullarda bilgisayar atölyeleri kurulurken, bilişim teknolojileri ve yazılım öğretmenlerine yönelik kodlama ve robotik eğitimi verildi.

Proje kapsamında kentteki ortaokullarda kodlama ve robotik eğitimine başlayan 20 bin öğrenci, bu hususta dünyadaki mühendislere rakip olmayı amaçlıyor.

Proje hakkında açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Turan, kent genelindeki ortaokullarda bilgisayar atölyelerinin kurulduğunu söyledi.

Turan, "Ağrı il genelinde bu yıl yaklaşık 20 bin öğrenciye kodlama eğitimi vermeyi planlıyoruz. Ağrı genelindeki tüm bilgisayar öğretmenlerimizi seminere aldık. Öğretmenlerimize seminer vermek için üniversitelerden hocalar getiriyoruz. Amacımız, öğrencilerimizi hem eğlendirmek hem oyun oynatmak hem de bilgilendirmektir. Öğrencilerimiz özellikle boş vakitlerini gelip okullarında geçirsinler. Bilgisayarı iyi kullansınlar. Bir şeyler öğrensinler ve geleceğin yazılımcıları olsunlar. Ülkemizin en büyük sıkıntısı, her şeyi, her elektronik malzemenin yazılımını dışarıdan alıyoruz. Ağrı'mızdan kendini geliştiren iyi gençlerin çıkacağına inanıyorum." dedi.

"Kodlama özgüven sağlar"

Söz konusu projenin, yetenekli ve başarılı öğrencilerin çıkmasıyla gelişeceğini anlatan Turan, şunları söyledi:

"20 bin öğrencimiz bu eğitimi aldıktan sonra önümüzdeki yıl tüm ortaokullarda 30 bin öğrenciye bu eğitimi yayacağız. Kodlama, yeniliği harekete geçirir. Çocuklarımızın teknolojik ilerlemelere öncülük edebilmeleri için temel bir yetenektir. Kodlama, çocuklara yaratıcılık imkânı verir. Gerçekten harika projelere imza atabilirler. Kodlama özgüven sağlar. Çocukların geliştirdikleri projeleri aileleri ve arkadaşlarına tanıtmaları onlara büyük bir güç katar. Kodlama, diğer alanlarda da başarıyı getirir. Programlama eğitimi; matematik, okuma-yazma ve fen gibi farklı alanlardaki öğrenme becerilerini destekler. Soyut matematiksel kavramlar birçok çocuk için zorlayıcı olabilir ve onları konudan tamamen uzaklaştırabilir. Kodlama eğitimini, çocukların bu soyut kavramları görselleştirmeleri sağlar. Kodlamadaki düşünme tarzı; mantıksal yaklaşımı, verileri analiz ve organize etmeyi, sorunları küçük ve yönetilebilir parçalara bölerek çözmeyi gerektirir. Diğer bir deyişle kodlama, matematiksel düşüncenin gerçek hayatta öğretilme yoludur." (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir