Rusya`da dördüncü Putin dönemi resmen başladı
Putin, Anayasa Mahkemesi üyelerinin de bulunduğu yaklaşık 3 bin kadar misafirin katıldığı törenle, dördüncü dönem devlet başkanlığı görevine resmen başladı.
Vladimir Putin'in, Kremlin Sarayı'nda düzenlenen ve Federasyon Meclisi, Duma üyeleri, Anayasa Mahkemesi üyelerinin de bulunduğu yaklaşık 3 bin kadar misafirin katıldığı törenle devlet başkanlığı görevine resmen başladığı bildirildi.
Rus televizyon kanalları tarafından canlı yayınla verilen törende, kendisini tekrar devlet başkanı seçen vatandaşlara teşekkür eden Putin, “Rus halkına yönelik devasa sorumluluğumun farkındayım. Halkımızın, huzur ve refah dolu bir gelecekte yaşaması için elimden geleni yapacağım.” dedi.
İlk defa 2000 yılında devlet başkanı seçilen Putin, 2004`te tekrar başkan seçilmesinin ardından, Rusya anayasasının iki dönemden daha fazla başkanlık yapılmasına müsaade etmemesi nedeniyle 2008-2012 yıllarında başbakanlık görevini üstlenmiş, 2012`de yapılan seçimlerde oyların yüzde 63,6`sını alarak tekrar başkan seçilmişti.
Mart ayında düzenlenen seçimlerde oyların yüzde 76,69`unu alan Putin, dördüncü dönem devlet başkanlığını 2024'e kadar yürütecek.
FAKİR BİR ÇOCUKLUKTAN DÜNYA LİDERLİĞİNE
7 Ekim 1952 tarihinde bugünkü Rusya'nın Sankt-Peterburg kentinde dünyaya gelen çiftçi çocuğu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ilk hayat dersim dediği anısı köşeye sıkışan farenin saldırganlığı..
Kovaladığı bir fareyi köşeye sıkıştıran Vladimir Putin farenin kaçacak yeri olmadığı için kendisine saldırdığını, bu durumdan oldukça ürktüğünü ve bu durumun kendisine büyük bir ders olduğunu anlatıyor.
Okul yıllarında tarih ve Almanca'ya meraklı olan Putin önce hukuk okudu ve ardından Sovyetler Birliği gizli istihbarat servisi KGB'ye katıldı. 9'uncu sınıftan beri KBG'ye katılmayı kafaya koyan Vladimir Putin romantik ajan hikayeleri rüyasının peşinden gittiğini söylüyor.
Sovyetler Birliği Dönemi'nde Leningrad olarak adlandırılan ve bugün Sankt-Peterburg olarak bilinen kentteki KGB merkezine giden Vladimir Putin kuruma katılma isteğini belirtse de yetkililer hukuk okuması gerektiğini söyledi. Bu tavsiyeyi dinleyen Putin 1975'de hukuk diplomasını aldı. Bu davranışlarından etkilenen istihbarat ajansı KGB, Putin'e kuruma kabul edildiğine dair bir mektup gönderdi.
KGB'ye girmeye hak kazanan Putin Almanca dil yetkinliğini geliştirdi ve judoda siyah kuşağa yükseldi. Sır gibi saklanan bir istihbarat görevi için 1985 yılında Doğu Almanya'ya gitti.
MİLENYUM MANİFESTOSU
Komünizm döneminden sonra Vladimir Putin, devlet kurumlarının milliyetçilik duyguları ve itaat ile yönetileceği bir sistem yaratmak istedi.
Rusya Başbakanı olarak yaptığı ilk iş Putin'in Rusya'nın geçmişini ve geleceğini nasıl okuduğunu gösteren 1999 yılında yayınladığı Milenyum Manifestosu vizyonuydu. Muasır medeniyetler seviyesine erişmek için Putin tüm ülke vatandaşlarını merkezi bir devlet yönetimi altında birleştirmeyi doğru buluyordu. Milenyum Manifestosu'nu yayınladıktan 2 gün sonra Vladimir Putin Rusya Devlet Başkanı seçildi.
1998 ve 1999 yılları arası Rusya Devlet Başkanı Boris Yeltsin hükümetinde görev alan Putin önce güvenlikten sorumlu bakan ve daha sonra başbakanlık görevlerinde bulundu.
Başbakan olduktan 5 ay sonra Boris Yeltsin Vladimir Putin'i yeni Rusya Devlet Başkanı ilan etti.
Vladimir Putin judo sporunu oto kontrolü, anı hissetmeyi ve rakibin artılarını ve eksilerini görmeye yarayan bir felsefe gibi görüyor.
Sovyetler Birliği'nin çöküş sebeplerinden biri de dünya genelinde yaygınlaşan internet erişimi ve bilgiye kolay erişebilirlikti. Bu durumun farkında olan Putin televizyon ve medya üzerinde baskı kurarken internet gerçeğini göz ardı etti.
Cep telefonu kullanmayan Vladimir Putin bilgisayar sahibi olmasına karşın internet kullanımından kaçınıyor. Gündemiyle ilgili bilgiler Vladimir Putin'e istihbarat tarafından dosyalar halinde ulaştırılıyor.