• DOLAR 32.482
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2420.09
  • ...
Fadi el-Batş suikastine ilişkin yeni açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malezya polisi 22 Nisan'da Kuala Lumpur'daki evinden çıkıp sabah namazı için camiye gittiği sırada motosikletli iki kişi tarafından saldırıya uğrayan 35 yaşındaki Filistinli bilim insanı Fadi el-Batş'a yönelik suikaste ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.

CİNAYETTE KULLANILAN SİLAH BULUNDU

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre Malezya Polisi Genel Müfettişi Muhammed Fevzi Harun, suikastı gerçekleştiren iki kişinin motosikleti bıraktıkları yerin yakınlarında bekleyen minibüse binerek kaçtıklarını söyledi.

Harun, cinayette kullanılan silahın da bulunduğunu bildirdi

SAHTE PASAPORT KULLANDILAR

Zanlıların Malezya'ya giriş yapmak için sahte Sırbistan ve Karadağ pasaportları kullandıklarını açıklayan Harun, söz konusu iki kişinin daha başka ülkelerin pasaportlarını da taşıdıklarının tahmin edildiğini belirtti.

TAYLAND'A KAÇTILAR

Malezyalı bir güvenlik yetkilisi Cuma günü yaptığı açıklamada, zanlıların suikasttan sonra gayri meşru yollarla ülkeden çıkarak Tayland'a geçtiklerini ifade etti.

Yetkili, Malezya polisinden yüksek rütbeli bir subayın konuyu görüşmek üzere Bangkok'a gittiğini açıkladı.

NE OLMUŞTU?

Enerji alanında çalışan Filistinli bilim adamı ve akademisyen Fadi El-Bataş, 21 Nisan'da sabah namazına camiye gitmek için Kuala Lumpur'daki evinden çıktıktan sonra iki kişinin silahlı saldırısına uğrayarak şehit oldu.

(Habere gitmek için tıklayınız)

Bu haberler de ilginizi çekebilir