• DOLAR 32.636
  • EURO 35.17
  • ALTIN 2456.466
  • ...
Gastronomi kentinde ulusal yemek yarışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Dernekler Konfederasyonu tarafından ilk defa organize edilen "Ulusal Yemek Yarışması" Gaziantep Festival Park'ta düzenlenen törenle başladı. Jüri Başkanlığını Milli Şef Tahir Tekin Öztan'ın yaptığı yarışmanın 2 gün süreceği ve 4 ayrı kategoride gerçekleştirileceği belirtildi.

Yarışmaya 150'nin üzerinde yarışmacı katılırken, yarışmaya katılmak için Türkiye'nin dört bir yanından ünlü olan şefler ve ekipler de geldi. Jüri Başkanlığını Milli Şef Tahir Tekin Öztan'ın yaptığı yarışmaya, Büyükşehir Belediyesinin yarı sıra birçok özel şirkette destek veriyor.

Yeni yetişen nesillere Gaziantep yemeklerinin doğru tanıtılması için çaba sarf ettiklerini belirten Jüri Başkanı Tahir Tekin Öztan, Gaziantep'te bu tür yarışmaların sürekli yapılması gerektiğini, ünlü şeflerle yeni yetişen gençliğin buluşturulmasının gastronomi açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Öztan, "Gaziantep Dernekler Konfederasyonu tarafından ilk kez Gaziantep'te organize edilen 'Ulusal Yemek Yarışması' isabetli bir kararın uygulamaya konmuş hali. Yarışmalar beraberinde birçok önemli sonuç ortaya çıkarır. Burada yarışmanın birincisi ve ikincisi olmak önemli değil, önemli olan alanında ulusal, uluslararası başarı elde etmiş olan ünlü şefleri yeni yetişen aşçı adayları ve yeni nesillerimizle buluşturmaktır. Kentimizin aldığı gastronomi unvanının ulusal ve uluslararası arenada hak ettiği yeri bulmasında bu tür yarışmalar da büyük önem taşımaktadır." dedi.

"Bir ülkenin tanıtımı mutfaktan geçer"

Ülke tanıtımının mutfak kültüründen de geçtiğini belirten Öztan, "Bugün farklı ülkelere bakıyoruz ve olmayan mutfak kültürleriyle global pazarda bir numara, gastronomi pastasının en büyük bölümünü alıyorlar. Ülkemiz mutfak kültürüyle dünyada bir numara ama bunun pazarlamasında ise sorun var. Tanıtım yetersizliği var. Tanıtımla ilgili bizler üzerimize düşenleri yapıyoruz. Ama asıl taşın altına elini koyması gerekenlerin ciddi ve büyük projelerle tanıtımı desteklemesi ve gerek Gaziantep'in gerekse Türkiye'nin gastronomi turizm pastasından yeterli payı almasını sağlaması gerekiyor. Festivaller ve yarışmalar bu anlamda büyük önem taşımaktadır. Bizler bu tür etkinliklerin destekçisi ve takipçisi olmaya devam edeceğiz. Yarışmanın Gaziantep'e önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Ulusal yarışmanın ilerleyen süreç içerisinde uluslararası boyuta taşınmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yarışmanın önemli bir ilki başardığını belirten Şef Fazilet Kahraman da bu tür yarışmaların arttırılması için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini belirterek, şunları söyledi:

"Bu yarışma Türkiye'nin yarışmasıdır, bu yarışma Gaziantep'in yarışmasıdır ve bu yarışma kültürlerle nesillerin buluşturulması yarışmasıdır. Bugün genç aşçı adaylarımız ünlü şeflerle bir araya gelme şansı yakalamıştır, toplumun bütün kesimlerinden kadınlarımız yarışmaya katılarak hünerlerini göstermeye çabalamaktadır. Biz kültürümüze ve yeni nesillerimize sahip çıkmak zorundayız. Federasyon olarak da biz öyle yapıyoruz. Önümüzde ki süreçte de bu yarışmalarımızın devamını yapacağız ve tanıtımla ilgili kurum, kuruluşlarımızın işin içerisinde olmasını ve bu tür yarışmaları desteklemesini istiyoruz." diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir