• DOLAR 32.451
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2440.144
  • ...
"Gençliğin kurtuluşu için aday adayı oldum"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kadınların HÜDA PAR'dan milletvekili aday adaylığı başvuruları sürüyor. Mardin'de HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Kadın Kolları Başkanlığı yönetiminde bulunan Safiye Ertaş, milletvekili aday adaylığı için müracaatta bulundu.

Kadın siyasetçi Ertaş'ın milletvekilliği aday adaylığı için verdiği başvuru dilekçesi, HÜDA PAR Kızıltepe Kadın Kolları Başkanı Fatime Akın tarafından işleme alındı.

Yapılan başvurunun ardından kısa bir açıklama yapan Ertaş; amaçsız, kararsız ve uyuşturucu müptelasına bulaşmış gençliğin kurtuluşu için HÜDA PAR'dan milletvekili aday adayı olduğunu söyledi.

Ertaş, "Gençlik; aziz İslam ümmetinin ve üzerinde yaşadığımız güzel dünyanın yakın geleceğidir. Şu anda gençlik hem amaçsız, hem kararsız, hem anlamsız ve hem de çoğu uyuşturucuya müptela olmuş durumda. Bu yakın geleceğimizin temeline konulan bir dinamit demektir. Yakın geleceğimizin kurtuluşu, aydınlığı ve mutluluğu için HÜDA PAR'ı tercih ettim. HÜDA PAR'dan aday olmaya mecliste sesimizin en gür çıkacağı yerden bu sorunlara çözüm olmaya karar verdim. Mardin, Kızıltepe ve Dikmen başta olmak üzere kendi çevremizdeki kadınlara da HÜDA PAR'a destek olmalarını, HÜDA PAR'ın gerçekten kendi çocuklarına ve nesillerine inşallah çare olacağına inanıyorum. Buna onlarında inanmalarını istiyorum. İnşallah Rabbim bizleri mahcup etmeyecektir. İnşallah eğer rabbim fırsat verirse onlara bunu yaşayarak göstereceğiz." diye konuştu.

Safiye Ertaş kimdir?

1980 yılında Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Dikmen Mahallesinde (Hêşeri Beldesi) dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Dikmen'de, lise öğrenimini Mardin'de tamamladı. Başörtüsü yasağı nedeniyle liseden sonra eğitime ara vermek zorunda kalan Ertaş, başörtüsü yasağı kalktıktan sonra imam hatip lisesini dışarıdan okuyup AÖF'de ilahiyat ön lisans okudu.

İslami ilimleri okuyarak kendini geliştiren Ertaş, 16 yıldır bayanlara yönelik hem Kur'an-ı Kerim ve İslami ilimler dersleri veriyor. Ertaş, şu anda Dikmen'de fahri hocalık görevini sürdürüyor.

Ertaş'ın ailesi bölgenin tanınmış ailelerinden olup, siyasette 25 yıldır aktiftir. (Mehmet Aslan - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir