• DOLAR 32.443
  • EURO 34.849
  • ALTIN 2452.516
  • ...
Kayseri`deki PKK saldırısının firari sanığı Gaziantep`te yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde 2012 yılında ilçe Emniyet Müdürlüğüne yönelik PKK tarafından bomba yüklü araçla düzenlenen, 2 polisin hayatını kaybettiği, 16 kişinin de yaralandığı saldırının faillerinden olan, 7 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası ile aranan firari PKK'li, Gaziantep'te düzenlenen operasyonla yakalandı.

25 Mayıs 2012 yılında Kayseri'nin Pınarbaşı ilçe Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik PKK tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş, saldırıda 2 polis hayatını kaybetmiş, aralarında polis ve çocukların da bulunduğu 16 kişi yaralanmıştı.

Konu ile ilgili Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada, Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğüne yönelik bombalı araçla düzenlenen canlı bomba saldırısını gerçekleştiren ve 7 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası ile aranan firari PKK'li şahsın, Gaziantep'te düzenlenen operasyonla yakalandığı belirtildi.

Valilik açıklamasında, "PKK/KCK silahlı terör örgütüne üye olma, kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürme ve resmi belgede sahtecilik suçlarından hakkında toplam 7 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası ile aranan bir örgüt mensubu yakalanmıştır." denildi.

Açıklamada, söz konusu olaya karıştığı, olayı gerçekleştiren PKK'lilere yardım ve yataklık yaptığı tespit edilerek yargılandığı davada Kayseri Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında karar verilen şahsın, Gaziantep'te olduğu yönündeki bilgi üzerine düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.

Gözaltına alınan firari şahsın emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiği ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiği ifade edildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir