• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Hastane personelinden "fazla mesai" tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinin temizlik personelleri 187 olan çalışma saatlerinin 202 saate çıkarılmasına tepki göstererek iş yüklerinin azaltılmasını talep etti. Hastane yetkilileri ise personel eksikliğinden dolayı böyle bir uygulamaya gittiklerini, Sağlık Bakanlığına personel talebinde bulunduklarını açıkladı.

Bir yıldır hastanede çalıştığını söyleyen Veysi Güneş , kendilerine köle muamelesi yapıldığını savundu.

Yaşadıkların sorun ve sıkıntıları hastane yönetimine bildirmelerine rağmen kendilerine detaylı bir bilgi verilmediğin iddia eden Güneş, "Bu sorunların ve sıkıntıların çözülmesi için gereken yerlere yine şikâyette bulunacağız. Çalışma saatlerimizin bu şekilde olması bize yapılan bir zulümdür. Burada bir mağduriyet yaşıyoruz. İzinlerimiz yok. 45 gün önce benim çocuğum vefat etti. Çocuğumun cenaze işlemlerini halletmek için izin alamadım. Sağı solu arayarak zorla iznimi bana verdiler." ifadelerini kullandı.

"Bir bölümde çalışan personeli başka bir bölüme almaları uygun değildir"

Enver Altundağ isimli personel ise "Gece personellerimiz 16 saat nöbet tutarken, mecburi olarak çevre temizliğine çıkarılıyorlar. Yani bir bölümde çalışan personeli başka bir bölüme almaları uygun değildir. Bu sıkıntıları müdürlerimize bildirmemize rağmen ilgilenmediler. BİMER'E başvurduk. Mağduriyetimiz duyurabilecek her yere elimizden gelen imkânlarla duyurmaya çalıştık ama herhangi bir sonuç alamadık. Son aylarda maaşlarımız eksik yatıyor. Taşeron işçiyken 187 saatlik bir çalışmamız vardı. Sesimizi taşeron olarak duyurabiliyorduk. Kadroya geçtikten sonra bu sıkıntıları yaşamaya başladık. Ve nereye gittiysek sesimizi hiç kimseye duyuramadık." dedi.

Osman Dağ da yaşanan bu sıkıntılar için gerekli yerlere şikâyet dilekçelerini yazdıktan sonra hastane yönetiminden tehdit aldıklarını ileri sürdü. Dağ, "Bizi tehdit ettiler. 'Siz bu şikâyeti geri çekmeseniz sizin işten çıkışınızı veririz.' dediler. Biz de mecbur kaldık gittik, dilekçelerimizi geri çektik." diye belirtti.

Hastane yetkilileri: Sorun personel eksikliğinden kaynaklı

Konuyla ilgili İLHA'nın görüştüğü Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hasta Hizmetleri ve Otelcilik Müdürü Ferhat Sarı, taşeron temizlik personellerinin kadroya geçişlerinden sonra bir kısmının güvenlik soruşturmasından geçemediği için temizlik personelleri eksikliğinin meydana geldiğini, sorunun da bundan kaynaklandığını söyledi.

Sarı, yaşanan bu eksikliğinin giderilmesi için Sağlık Bakanlığına temizlik personeli talebinde bulunduğunu ifade etti. Sarı, konunun kamuoyuna yansımasının ardından Valilik tarafından bir soruşturma başlatılacağını sözlerine ekledi. (Hüseyin Sayhar-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir