• DOLAR 32.452
  • EURO 34.753
  • ALTIN 2436.25
  • ...
Hikâyelerini kitaba dönüştürdüler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Berçem Mahallesi'nde bulunan Kızıltepe Misak-i Milli Ortaokulunda ve Kızıltepe Anafartalar Ortaokulunda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında her 2 okulun öğrencileri tarafından hazırlanan 40 projenin açılışı gerçekleştirildi.

Kızıltepe Misak-i Milli Ortaokulunun 35 öğrencisi tarafından yazılan 35 hikâye TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı kapsamında projeye alınıp "Benim Hikâyem" adlı kitaba dönüştürülmesi dikkat topladı.

Kızıltepe Misak-i Milli Ortaokulunda 19 danışman öğretmenin nezaretinde 50 öğrencinin çalışmaları sonucu Matematik alanında 6, Fen Bilimleri alanında 8, Türkçe alanında 3, Sosyal Bilgiler alanında 2 ve İngilizce alanında 1 proje olmak üzere toplam 20 proje hazırlandı.

Kızıltepe Anafartalar Ortaokulunda ise 5 danışman öğretmenin nezaretinde 60 öğrencinin çalışmaları sonucu Fen Bilimleri alanında 8, sosyal bilgiler alanında 4, rehberlik alanında 4 ve Matematik alanında 4 proje olmak üzere toplam 20 proje hazırlandı.

İlk program Kızıltepe Misak-i Milli Ortaokulunda yapılan açılış konuşmasıyla başladı. Programda bir konuşma yapan okul müdürü Aydın Bahçıvancı, şunları söyledi:

"Geleceğimiz olan çocukları yarına hazırlarken, her zaman vizyon olarak gördüğümüz öğrencilerin gelecekteki atacakları adımlarda onlara ön ayak olacak Fuardaki bu çalışmalarımızla öğrencilerimizi yarınlara hazırlamaya çalışır. Hazırladıkları kitapta kendi hikâyelerini bir araya getirip kitap halinde basmaları, bilim alanında matematik ve diğer değerler eğitimi konusunda yaptıkları çalışmalarla çocuklarımızın sergiledikleri güzel örnekler bizleri gelecekte daha umutlu hale getirmiştir."

Kızıltepe Anafartalar Ortaokulu konferans salonunda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan okul müdürü Mehmet Ali Demir, bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri TÜBİTAK 4006 bilim fuarının açılışının mutluğunu yaşadıklarını belirtti.

Demir, "Unutmamalıyız ki; eğitim sevgidir, mutluluktur, bilimdir, bilim ve sevgi ise paylaşıldıkça çoğalan bir değerdir. Öğretmen ve öğrencilerimizin fedakârlıkları geleceğe yönelik vizyonları, özenle büyüttükleri hayalleri kısacası bugünün görüntüsü, onların geçmişteki hayalleridir. Bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından birisidir. Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Öğretmen ve öğrencilerimizin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilirler." diye konuştu.

"Bu çocukların ufuklarına bir şekilde katkı sağlayabilirsek, ciddi anlamda bilim adamları, ilim adamları ve irfan adamları yetişecektir"

Bilim fuarlarının bir anlamda okulların kapanmasının habercisi gibi algılandığına değinen Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az, "Tabi bütün bir yıl içerisinde yapılan faaliyetlerin verilen eğitimlerin bir anlamda numunelerini, örneklerini aldığımız bir dönüm. Gerçekten son günlerde birçok okulumuzda güzel bir hareketlilik yaşıyoruz. Bunlar aslında birer kıvılcım. Gerçekten bu işin başlangıç noktası eğer biz çocuklarımızın beyinlerinde hayal dünyasında bu ve benzeri faaliyetlerle bir kıvılcım çakabiliyorsak bu anlamda çocukların hayal dünyasında kapısını arayabiliyorsak aslında amaç hasıl olmuştur. Çünkü bunu biliyoruz ki; gerek ülkemizde, ilimizde ve özel de ilçemizde çok ciddi bir potansiyele sahibiz. Ve inanıyoruz ki; bu potansiyelin ciddi anlamda yönlendirilir, gayret edilir, çaba harcanır ve bu çocukların ufuklarına bir şekilde katkı sağlayabilirsek, gerçekten geçmişte de olduğu gibi bundan sonrada ciddi anlamda bilim adamları ilim adamları irfan adamları yetişecektir çünkü bu topraklar bu gençlik ve bu çocuklar bu potansiyele sahiptir. Geçmişte Farabiler, İbn-i Sinalar, Gazaliler yani sadece bilim ve teknik alanında değil, her alanda kültürel sosyal ve düşünce anlamında da bu memleket bu topraklar çok büyük bilim adamları yetiştirdi ve dünyaya yön verdi." diye hatırlattı.

Fuar açılışlarına Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Halk Eğitim müdürü Mehmet Hadi Gökdemir, Eğitim-Bir-Sen Kızıltepe Temsilcisi Tarık Yılmaz, STK ve Oda başkanları,  okul müdürleri, öğretmenler, öğrenci velileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. (Mehmet Aslan-İLKHA) 






































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir