• DOLAR 32.44
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2441.494
  • ...
Muhtarlar seçmenleri uyardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için seçmen listeleri Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'teki muhtarlıklarda da askıya çıkarıldı. Muhtarlar, seçmenleri kayıtlarını kontrol etmek için son güne kadar beklememeleri konusunda uyardı.

Seçmen kütüğü listeleri bugün itibariyle muhtarlıklarda askıya çıkarıldı. Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) hazırladığı seçim takvimine göre muhtarlık bölgesi askı listeleri, 12 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00'a kadar askıda kalacak.

Şehitkamil ilçesi Yaprak Mahallesi Muhtarı Mehmet Cesur Kıvanç, seçmenleri, kayıtlarını kontrol etmek için son güne kadar beklememeleri konusunda uyardı.

Kıvanç, "24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve 27'nci dönem milletvekili seçimleri için seçmen askı listesi muhtarlığımıza geldi, askıya sunulmuştur. Vatandaşlarımızın da bu konuya önemli hassasiyet göstermesini rica ediyorum. İkamet ettikleri mahallelerinin muhtarlıklarına gelip seçmen listelerinde isimlerinin olup olmadığını kontrol etsinler. Eğer isimler yoksa ilçe nüfus müdürlüklerine başvurarak tekrar kayıt olmalarını sağlamaları gerekmektedir. Çünkü bu çok önemli bir konudur. Oy kullanmak vatandaşlık görevidir. Lütfen bu konuya duyarlı olmalarını rica ediyorum." dedi.

Seçmen listelerini kontrol etmeye gelen vatandaşlar ise, oy kullanmanın vatandaşlık görevi olduğunu belirterek, herkesin oyunu kullanarak vatandaşlık görevlerini yerine getirmesi gerektiğini söylediler.

Herkesin sandığı gidip oyunu kullanarak vatandaşlık görevini yerine getirmesi gerektiğini belirten Ali Saygılı, "Seçmen listelerini kontrol etmeye geldim. Muhtarımızda bize yardımcı oldu. Seçmen listemin çıkıp çıkmadığını internetten de baktım. Ama emin olmak için muhtarlığa gelip kontrol ettim. Bizim 4 tane oyumuz var. İnşallah 24 Haziran'da da oyumuzu kullanacağız. Hakkımızda ne hayırlısıysa o olsun. İnşallah her şeyin de hayırlısı olur. Herkes gelip muhtarlıklar da seçmen listelerini kontrol etmelidir ve oy kullanmak her vatandaşın, vatandaşlık görevidir. Herkes vatandaşlık görevini yapmalıdır. Sandığa gidip oyunu kullanmalıdır."ifadelerini kullandı.

Mehmet Oğanlı da, "Seçmen listemi muhtarlığa gelip kontrol ettim. Seçmen listem gelmişti. Diğer vatandaşlarda muhtarlıklara gelip seçmen listelerini kontrol etsinler. Çünkü oy kullanmak hepimizin vazifesidir. Onun için seçmen listelerimizi kontrol edelim."şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir