• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
"Berat gecesi günahlarımızdan arınmamız için bir ikramdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayının habercisi olarak bilinen ve Şaban ayının 15'inci gecesi olan Berat Kandili için, Hazreti İbrahim'in doğduğu ve ateşe atıldığı yer olarak bilinen Balıklıgöl Dergâh (Mevlid-i Halil) Camii'nde bir program düzenlendi.

Programa 7'den 70'e her yaştan katılım gösteren Şanlıurfalılar caminin içine sığmayınca, cemaat için cami avlusunda ve Balıklıgöl Platosu'nda halılar serildi.

Yatsı namazından önce sık sık Kur'an-ı Kerim okunurken, Hazreti İbrahim'in makamı olarak bilinen tarihi yerler ve Üstad Bediüzzaman'ın vefat ettiğinde ilk defnedildiği yeri de ziyaret eden Urfalılar ve il dışından gelen konuklar uzun uzun dua ettiler.

Şanlıurfalıların yoğun bir katılım gösterdiği programda, Emekli Müftü Mehmet Açık, namazdan önce Berat Kandili'ni anlattığı bir vaaz verdi.

"Mübarek üç aylar dinimizi en güzel şekilde yaşamak için bir fırsattır"

Kandil gecelerinin Allah'ı daha iyi tanıma ve ona daha iyi ibadet etmek için önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Açık, "Mübarek üç aylar recep, şaban ve ramazan ayları, dinimizi öğrenme ve dinimizi en güzel şekilde yaşamak için bize verilen en önemli zaman dilimleridir. Hazreti Muhammed recep ayının Allah'ın ayı olduğunu, şaban ayının kendisinin ayı olduğunu, ramazan ayının ise müminlerin ayı olduğunu ifade ederek, müminlerin esasında bu üç aylarda, bu kandil gecelerinde kararan gönüllerini temizleme, Allah'ı daha iyi tanıma, daha iyi ibadet etmek için önemli bir fırsat olduğunu söylemiştir." dedi.

"Bir Müslüman için en önemli şey Allah'ın rızasına mazhar olmaktır"

Mübarek kandil gecelerinin Allah'a daha iyi kulluk etmek için bize sunulan en önemli ikramlar olduğunu söyleyen Açık, "Bir Müslüman için en önemli şey Allah'ın rızasına mazhar olmaktır. Bu vesileyle müminler birbirlerine karşı güzel bir muamele olduğunda 'Allah razı olsun.' der. Esasında bu üç aylar ve içinde bulunduğumuz bu Berat gecesi günahlarımızdan arınmamız için Allah'a daha iyi kulluk etmek için bize sunulan en önemli ikramlardır." ifadelerini kullandı.

Kılınan yatsı namazının ardından Kürtçe ve Türkçe mevlit okundu.

Program, getirilen salavatların ve yapılan duaların ardından toplu bir şekilde yapılan dua ile son bulurken, cami çıkışında cemaate çeşitli ikramlarda bulunuldu. Programa katılan vatandaşlar ise mübarek Berat Kandili'nin ve yaklaşan ramazan ayının tüm İslam âlemine hayır, huzur ve bereket getirmesini temenni ettiler. (Hüseyin Sayhar - İLKHA) 




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir