• DOLAR 32.469
  • EURO 34.739
  • ALTIN 2436.957
  • ...
"İslam ülkelerinde yaşanan zulmün bitmesi için dua edeceğiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Siirt'te de mübarek Berat gecesini ibadetle geçireceklerini ifade eden vatandaşlar, beratın günahlardan arınma, yaptıkları hatalardan pişman olup tövbe etmek için bir fırsat olduğunu belirterek dualarında İslam ülkelerinde yaşanan zulüm, kan ve gözyaşının bitmesi için dua edeceklerini söylediler.

Beraat gecesinde af isteyenin af edileceğini rızık isteyenin de rızkının verileceğini söyleyen Abdülkerim Yıldız, "Kim bu gece içten bir şekilde yalvarır ve bir daha yapmayacak şekilde tövbe ederse Allah onu af edecektir. Bu mübarek gecede Allah imdat çığlıkları atan mazlumlara yardım etsin. Bütün dünyadaki Müslüman kardeşlerime sesleniyorum, bu gece Filistin ve Suriye'deki mazlumlara dua etmeyi unutmasınlar." dedi.

Beraatın bir huzur gecesi, Allah'ı tanımak için bir vesile olduğunu Söyleyen Subat Kolsuz, "Berat gecesinin bütün İslam âlemine barış getirmesini diliyorum.  Şu anda İslam ülkelerinde sadece zulüm var. Beraat gecesi vesilesi ile zulüm ve savaş altındaki Müslüman kardeşlerimize Rabbim sabır ve sükûnet versin, İslam ülkelerine barış getirsin. Bütün İslam ülkeleri birlik olsalar kimse onları yenemez, Müslümanca yaşamak zorundayız çünkü hepimizin sonu ölüm, kimse beraberinde bir şey götürmeyecek, ahirette de zalimler mutlaka hak ettikleri cezaya çarptırılacaklar." ifadelerini kullandı.  

Beratın insanların manen temizlenmesi ve günahlardan arınması olduğunu söyleyen Fikret Özalp, "Berat gecesi büyük bir fırsat. İslam coğrafyasında büyük bir zulüm var, özellikle israilin zulmü almış başını gidiyor. Bu gece muhakkak mazlumlara dua etmemiz gerekiyor. Bu hepimizin görevidir. İslam coğrafyası kan gölüne dönmüş durumda. Bu nedenle beraat gecesinde Rabbimize Müslümanların bu zulümden kurtarılması için dua edeceğiz." dedi.

Beratın İslam'ın bir bayramı olduğunu söyleyen Abdullah Ongulu "İslam demek insanların yardımlaşması demektir, birbirlerini öldürmesi, birbirlerine eziyet etmeleri, birbirlerine hakaret etmeleri değildir. İslam büyüklere saygılı olmak küçüklere de şefkat göstermektir. İslam bir beden gibidir, parçalara bölünemez, ama maalesef şu anda insanlar birbirlerini kandırıyor, dolandırıyor artık bir birlerine dua etmiyorlar. Bu gece Müslümanlar hangi ülkede olurlarsa olsunlar Suriye, Irak, Afganistan ve İslami olmayan ülkelerde bulunan mazlum Müslümanlara dua etsinler. Umulur ki Allah kabul eder." şeklinde konuştu

Mübarek gecede İslam birliğinin sağlanması ve bir araya gelinebilmesi için herkesi dua etmeye davet eden Rafet Eren "Berat günahkâr insanların af edilebilmesi için Peygamberimizin Allah'a dua ettiği bir gece ve müjdedir. Özellikle Beraat gibi mübarek gecelerde bir duanın bedeli bin dua değerindedir. Bu gece af dileme gecesidir, yüce Allah'ın kapısı herkese açıktır. Yeter ki biz ona doğru yürüyelim ama günah işlemekte ısrarcı olmamak gerekir, bu bilinçli günah işlemek olur onun affı da zordur." şeklinde konuştu

Beraatın günahlardan kurtulmak demek olduğunu söyleyen Halil İbrahim Doğrusever, "Allah bütün Müslümanların günahını affetsin, zulüm gören bütün Müslümanları kurtarsın. Bu geceyi elimizden geldiğince ibadetle geçirir isek inşallah bizleri af edeceğini umuyorum. Irak, Filistin, Afganistan, Suriye'de oluşan zulümleri Allah def etsin, mazlumların feryadı göklere yükselmekte, eğer dua edersek bu zulüm neden kalkmasın? İnşallah kalkar, bu gecenin Müslümanların vahdetine vesile olmasını temenni ediyorum," dedi. (Murat Orhan İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir