• DOLAR 32.473
  • EURO 34.712
  • ALTIN 2436.353
  • ...
" `Müminler ancak kardeştir` düsturuyla kenetlenmemiz lazım"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Marmara Koordinatörlüğü tarafından, "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama"  etkinliği katılan âlimlerbirlik mesajları vererek bu tür çalışmaların devam etmesi gerektiğini belirttiler.

İstanbulda düzenlenen Mewlid etkinliğine katılan âlim ve kanaat önderleri, duygu ve düşüncelerini İLKHA' ya anlattı.

"İhyamız, Peygamber Efendimize tabi olmaktan geçiyor"

Etkinliğe Mısırdan katılan Cemaati İslami Sözcüsü İslam el-Gamri, programa davet etmelerinden dolayı platform yetkililerine teşekkür ettiğini belirterek, "Burada olduğum için çok mutluyum." dedi.                                                                                                                                    

Gamri "Ben, ilk olarak Peygamberimizi (Aleyhisselam) anma adına böylesi bir programın düzenlenmesinden ötürü çok mutluyum. Burada verilen mesaj; Peygamber Efendimizin yaşantımızda hayat bulması gerektiğidir. Biz ancak onun (Aleyhisselam) hayatımızda yeniden hayat bulmasıyla dünyaya liderlik yapabilme vasfına ulaşabiliriz. Tabi ben daha çok teşekkürümü böyle bir programı düzenleyen kardeşlerime iletmek istiyorum ve ben buradan da Mısırlı kardeşlerime, Mısırlı Müslümanlara ve Türkiye halkına da asıl ihyamızın Peygamber Efendimize tabi olmaktan geçtiğini belirtmek isterim." şeklinde konuştu.                                                                                                                             

"Allah'ı sevdiğimizi iddia ediyorsak Peygamber Efendimize tabi olmakla mükellefiz"

İran'ın Beculistan eyaletinden katılan Molla Abdülmecid, "Güzel bir program. Ancak dikkat etmemiz gereken asıl husus bu programın yaşantımızda daha hayat bulmasıdır. Peygamber efendimizin pratik hayatımızda yer bulması gerekiyor. Evet bu topluluklar güzeldir ama bu toplulukların verilen mesajları hayata geçirmesi lazım. Peygamber Efendimizin hayatıyal özdeşleşmiş bir hayat yaşamamız lazım. Allahu Teala'nın da ayeti Kerimesinde  ifade ettiği gibi;  " Deki; eğer Allah'ı seviyorsanız bana (peygambere) uyunki Allah'da sizi sevsin.'' Bizde eğer Allah'ı sevdiğimizi iddia ediyorsak Peygamber Efendimize tabi olmakla mükellefiz." dedi.

Programı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkür eden Molla Abdülmecid,  "İnşallah bu tür çalışmalar farklı alanlarda da gerçekleştirilir. Türkiye, diğer İslam ülkelerine örnek olur. Benim son dileğim, bu halkın bir daha Kur'an ve sünnet çerçevesinde ihya olmasıdır.  Allah'u Teâlâ'nın da ayetinde belirttiği gibi ''Müminler ancak kardeştir'' düsturuyla kenetlenmemiz lazım" ifadelerine yer verdi.

"Allah bu bu birlikteliği sağlayanları muvaffak eylesin"

Bölgenin tanınmış kanaat önderlerinden İttihad-ul Ulema üyesi Mehmet Beşir Varol (Molla Mizgin) ise yaptığı değerlendirmede, Müslümanların birlikteliğinin küfür alemine bir mesaj olduğunu dile getirerek şunları kaydetti:

"Bugün tüm Müslümanlar için mübarek bir gün. Bu kalabalık gösteriyor ki elhamdülillah milletimizin peygamberine olan inancı çok güçlüdür. Bu, İslam alemi için de büyük bir ders, küfür âlemine de büyük bir tehdittir. Allah (Celle Celaluhu) bu çalışmaları ve buna vesile olanları, bu birlikteliği sağlayanları muvaffak eylesin. Allah (Celle Celaluhu) milletimizin peygamberlerine olan sevgilerini her geçen gün daha da ziyadeleştirsin. Bizim bu halka tavsiyemiz şudur; Akıbet muttakilerindir. Küfür bugün güçlü görünse de mülk Allah'ındır. Âlemin kurtuluşu Allah'ın (Celle Celaluhu) elindedir. İnşallah muvaffakiyet ve muzafferiyet kıyamete kadar İslam peygamberini takip edenlerindir"

"Halkımızın Muhammedî sevdasına şahit olduk"

Etkinlik hakkında değerlendirmelerde bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Marmara Koordinatörü Cengiz Kurtaran, Yenikapı miting alanında yaptıkları Mewlid etkinliğinin büyük bir coşku ile geçtiğini belirterek, "Bu alanda Muhammedî bir sevda var ve bu sevda inşallah gün be gün daha da artacaktır." dedi.

İstanbul hariç aynı gün 9 ilde daha etkinlik düzenlendiklarini belirten Kurtaran, "Halkımızın Muhammedî sevdasına şahit olduk. Halkımız gerçekten de büyük bir teveccüh göstererek peygamberini tanımak istiyor. Etkinliğin çalışması yaklaşık iki aydır devam ediyordu. Biz, özellikle son iki haftada 500 binden fazla el ilanı, 100 binlerce hadis kitabı dağıttık. Bununla beraber afiş ve cadde brandaları asarak halkımızı bu etkinliğimize davet ettik." ifadelerini kullandı. (Nizamettin Aşkın, Zeki Aras, Nurullah Batı- İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir