• DOLAR 32.589
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2459.246
  • ...
Cuma'da "Umre" Konusu İşlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman'da camiler bu hafta da cemaatin yoğun katılımıyla dolup taştı. Bu hafta hutbelerde "Umre İbadeti" konusu ele alındı.

 

Hutbede, dünyada mabet olarak yapılan ilk binanın Kâbe olduğu belirtilerek, Kâbe'nin Allah'ın mabedi anlamında "Beytullah" olarak vasıflandırıldığı kaydedildi.

 

Kâbe'nin hürmeti, Hac ve Umre ibadetlerinin İslam'daki öneminin anlatıldığı hutbede, haccın yılda bir defa ve kontejanla yapıldığı ancak umrenin yılın tamamında yapılabileceği ve sınırlama olmadığı vurgulandı.

 

Peygamber Efendimizin (S.A.V.) Umre ibadetine de çok önem verdiği belirtilen hutbede, "Peygamber Efendimiz (S.A.V.) 4 defa umre ziyareti yapmıştır. Ramazan Ayında yapılan umrenin hac kadar sevabı olduğunu buyurmuştur" ifadeleri kullanıldı.

 

Durumu iyi olan zenginlerin yurt içi ve yurt dışına sadece gezi amacıyla gittiklerine dikkat çekilen hutbede, bunun yerine Müslümanların Umreye giderek, Kâbe'yi ve Peygamberimizin mescidini, kabrini görmeleri, o atmosferi görmeleri ve manevi havayı ve iklimi yaşamaları gerektiği kaydedildi. (Veysi Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir