• DOLAR 32.589
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2459.246
  • ...

 

EKONOMİ SERVİSİ

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 28 Nisan 2018 tarihinde Hizmet-İş Sendikası`nın Bursa Şube Genel Kuruluna katıldı.  Arslan, HAK-İŞ`in, 1 Mayıs geleneğine ciddi şekilde sahip çıkan örgüt olduğunu söyledi. 1 Mayısların birkaç yıl öncesine kadar Taksim Meydanı ısrarlarıyla, sokak çatışmalarıyla gündemde yer aldığını hatırlatan Arslan, “Gerginliklerin, ideolojik krizlerin, güvenlik zaaflarının olduğu 1 Mayıs günleri artık geride kaldı. 1 Mayıs`ı çatışma günü olmaktan çıkardık; halkın katıldığı 1 Mayısları Türkiye`ye armağan ettik” dedi.

“1 MAYISLARI TÜRKİYE`NİN HER YERİNE GÖTÜRECEĞİZ”

İşçilerin taleplerini duyurmak için meydanlarda olduklarını ifade eden Arslan, şunları söyledi: “1 Mayıslara en büyük katılımı HAK-İŞ yapıyor, kavga çıkmıyor; aksine dayanışma içinde halaylarla, şarkılarla kutluyoruz. Sakarya`da, Karabük`te, Konya`da, Erzurum`da kutladık; bu yıl da Adana`da kutlayacağız. 1 Mayısları Türkiye`nin her yerine götüreceğiz. 1 Mayıs`ı bütün dünyaya barış günü olarak ilan edeceğiz. 1 Mayısları milletin rahatsız olmayacağı şekilde, milletle beraber kutlamaya devam edeceğiz.”

TAŞERONA KADRO`DA KAPSAM DIŞI KALANLAR İÇİN YENİ BİR MÜCADELE BAŞLATACAĞIZ

HAK-İŞ`in, taşeron emekçilerine kadro mücadelesini iğne ile oya işler gibi adım adım 12 yılda bir noktaya getirdiğini ve başarıyla tamamladığını ifade eden Arslan, KİT`ler, hastane bilgi yönetimi, sosyal tesisler ve kiralık araçlarda çalışmakla birlikte kadro dışı kalanlar için yeni bir mücadele başlatacaklarını söyledi. Arslan, “Bu arkadaşlarımız için yeni bir hazırlık yaptık. Hükümete yeni tekliflerimizi sunacağız. Bütün arkadaşlarımızın kadro alması için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.